Συνταγές
Σούπερ τυροσκορδόψωμο με μοτσαρέλα και βασιλικό, πεντανόστιμο και λαχταριστό
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αλεξάνδρα Κυριάκη- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
1 ποτήρι νερό χλιαρό
1 μάγια φακελάκι
1 κ.γ. ζάχαρη
1κ.γ.αλατι
2 κ.σ λάδι
2.5 φλ. περίπου αλεύρι γοχ
50 γρ τριμμένο τυρί Γκούντα
200 γρ μοτσαρέλα
2-3 φιλαράκια βασιλικού
3 σκ σκόρδο
Λίγη σάλτσα ντομάτας
Εκτέλεση
Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το νερό με την μαγιά και την ζάχαρη ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί καλά και αφήνουμε 10 λεπτά μα ενεργοποιηθεί η μαγιά. Μετά προσθέτουμε το λάδι το αλάτι και το αλεύρι σιγά σιγά ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε ένα εύπλαστο ζυμαράκι. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε μισή ώρα σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
Αλείφουμε με λάδι ένα ταψάκι 32 εκ και απλώνουμε το ζυμαράκι μου αλείφουμε με λίγη σάλτσα ντομάτας τον βασιλικό ψιλοκομμένο το σκόρδο που το έχουμε πολτοποιήσει την γκούντα και την μοτσαρέλα που την έχουμε κόψει σε κομμάτια. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να πάρουν ωραίο χρώμα.
Επειδή μία δεν είναι ποτέ αρκετή, ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ και άλλες νόστιμες συνταγές για “τυροσκορδόψωμο “. Καλή σας απόλαυση!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αλεξάνδρα Κυριάκη- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”