Συνταγές
Η συνταγή της κολάσεως – ώρα για σούπερ γαλατόπιτα
Η Συνταγή είναι από Sofia Fetra Andreas Zapaltas – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1250 γάλα
1 κ.σ. βούτυρο
3/4 ποτήρι νερού σιμιγδάλι ψιλό
1 3/4 ποτηρι νερου ζάχαρη
3 αυγά
2 βανίλιες, ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού,2-3 δάκρυα τριμμένης μαστίχας
κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε χλιαρό γάλα βάζεις το σιμιγδάλι και ανακατέβεις μέχρι να πήξει σε χαμηλή φωτιά.
Μόλις πήξει το αφαιρείς από το μάτι. Μετά προσθέτεις το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια Στο τέλος προσθέτεις τα αυγά χτυπημένα ελαφρώς.
Τα ανακατέβεις με δύναμη και γρήγορα να μην σου κόψει το αυγό. Το βάζεις σε ταψί Φ25-30 ανάλογα πόσο παχύ θέλεις να είναι.
Το ψήνεις σε αέρα και πάνω κάτω αντίσταση στους 175° για περίπου 50 λεπτά (αναλόγως το φούρνο). Δέκα λεπτά πριν το βγάλεις πασπαλίζεις την επιφάνεια με κανελοζάχαρη.
Έχει δύο μυστικά για να βγεί νόστιμη και αρρωματική:
Το γάλα να είναι κατσικίσιο και το βούτυρο γάλακτος
Η Συνταγή είναι από Sofia Fetra Andreas Zapaltas – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσεις τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Μπουγάτσα γλυκιά – Θα ξετρελαθείτε..
Η Συνταγή είναι από κ. ελενη κωστα – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”
ΥΛΙΚΑ
1πσκετο φύλλα Βηρυτού
150γρ βούτυρο αγελαδος
1 1/2 λίτρο γάλα
200γρ σιμιγδάλι ψιλό
200γρ ζάχαρη
2βανιλιες
1πρεζα αλάτι
3αυγα μόνο τους κρόκους και
βούτυρο για το αλλειμα των φύλλων από πάνω ζάχαρη άχνη και
κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζω στην κατσαρόλα το γάλα την ζάχαρη το σιμιγδάλι και το αλάτι στην φωτιά και βράζω μόλις δέσει η κρέμα αποσύρω την κατσαρόλα ρίχνω τους κρόκους και το βούτυρο και ανακατεύω καλά
Τα αδειάζω σε ένα μπολ βάζω και μια μεμβράνη για να μην πιάσει κρούστα και αφήνω να κρυώσει βάζω στο ταψί τα μισά φύλλα βουτυρωμένα
Ρίχνω την κρέμα τα πλαϊνά τα γυρίζω από πάνω στην κρέμα βουτυρώνω βάζω τα υπόλοιπα πάντα βουτυρωμένα
Ότι περισσεύει τα βάζω από κάτω προσεκτικά από την μπουγάτσα, ψήνω στους 180βαθμους για 35λεπτα
Η Συνταγή είναι από κ. ελενη κωστα – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”