Συνταγές
Πολύ ωραίο κέικ σοκολάτας με ολόκληρα πορτοκάλια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Gogo Samiou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
2 πορτοκάλια μεγάλα
2 κούπες ζάχαρη οχι καλά γεμάτες
1 κούπα αραβοσιτέλαιο
1 κούπα ινδοκάρυδο
1 σοκολάτα κουβερτούρα η τρούφα
2 κούπες καλά γεμάτες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μπεικιν παουντερ
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά και κόβουμε στα τέσσερα τα πορτοκάλια
Το ένα με την φλούδα του και το άλλο καθαρισμένο, τα βάζουμε στο μπλέντερ να μην γίνουν πολύ κρέμα θέλουμε να έχει κομματάκια μέσα
Τα ρίχνουμε σε μια λεκάνη
χτυπάμε στο μπλέντερ την ζάχαρη με το λάδι μέχρι να έχουμε μια ωραία κρέμα τα ρίχνουμε και αυτά στην λεκάνη με τα πορτοκάλια και ανακατεύουμε με ενα κουτάλι μέχρι να ενσωματωθούν
Ρίχνουμε την κούπα με το ινδοκαρυδο την σοκολάτα σπασμένη σε κομμάτια και το αλεύρι
Λαδώνουμε καλά την φόρμα μας και ψήνουμε στους 180 για 1 ώρα γεμάτη
ανάλογα με τον φούρνο και να βγαίνει το μαχαίρι μας στεγνό
Για την επάλειψη
1 κουβερτούρα με δυο κουταλιές του γλυκού λάδι ελαφρύ σε μπεν μαρι
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από ” Gogo Samiou- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι σου και στο τέλος θα γλείφεις τα δάκτυλά σου. Καλή σας απόλαυση..
Σούπερ Αφράτο και υγιεινό κέικ μπανάνας με μαύρη σοκολάτα
Η Συνταγή είναι από κ. Efi Prentza-Sophia Gazi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
150 γρ. ελαιόλαδο (μπορείτε να βάλετε και ηλιέλαιο),
2 αυγά,
150 γρ.φρεσκο γάλα,
300 γρ φαρίνα,
180 γρ.ζαχαρη καρύδας,
μια πρέζα αλάτι,
ένα κ.γλ.μπεικιν παουντερ,
3 κ.σ.γιαουρτι,
κανέλα,
2 ώριμες μπανάνες λιωμένες με πιρούνι,
μια κ.σ. φυστικοβουτυρο και
100 γρ. μαύρη σοκολάτα
Εκτέλεση:
Ανακατεύω σε ένα μπολ το αλεύρι με το αλάτι,το μπεικιν και τη ζάχαρη.
Χτυπάω πρώτα στο μίξερ το λάδι με τα αυγά και το γάλα και στη συνέχεια προσθέτω κουταλιές από το μείγμα με τα στερεά υλικα.
Σταματάω το μίξερ, προσθέτω τις μπανάνες, το φυστικοβουτυρο, τη κανέλα και τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και ανακατεύω.
Αδειάζω σε φόρμα σιλικόνης και ψήνω μια ώρα σε αντιστάσεις στους 170.
Η Συνταγή είναι από κ. Efi Prentza-Sophia Gazi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.