Συνταγές
Λατρεμένη και πολύ νόστιμη σούπα γιουβαρλάκια με φέτα για σήμερα!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από ” Μαιρη Κεχαγια Σαλωνη – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλό κιμά ανάμεικτο,1 κρεμμυδι τριμμένο,1 αβγό,1 φλυζανακι καφέ ρύζι Καρολίνα,μαιδανο, αλατι, πιπέρι καλο ζυμωμα και αφήνω για 30 λεπτά!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζω ζεστό νερό στην κατσαρόλα,1 ολόκληρο κρεμμυδι, λάδι, αλατι, ασπρο πιπέρι, 1 κουταλιά φυτινη και 2 καρότα κομμένα μικρά καρεδακια!
Αφήνω για 10 λεπτα και μετά βάζω 2 πατατουλες σε καρεδακια,τα γιουβαρλάκια που έχω περάσει απο αλεύρι και το ρύζι και βραζω για 25_30 λεπτα!
Αβγοκοβω με 1 αβγό και 1 λεμόνι ( μπαχαρικά και λεμόνι είναι στα γουστα του καθενός) ! Καλη συνέχεια!!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαιρη Κεχαγια Σαλωνη – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Η μαγειρική δεν σταματά! Προτείνουμε να δοκιμάσετε τη παρακάτω συνταγή για Σούπα Μινεστρόνε
Υλικά:
2 κ. σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 καρότο κομμένο σε κύβους
1 κολοκυθάκι κομμένο σε κύβους
100γρ. λάχανο ψιλοκομμένο
4 ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους
1 κ. σούπας πελτέ ντομάτας
1,2 λίτρα ζωμό λαχανικών
100γρ. φιδέ, κομμένα με το χέρι σε μικρότερα κομμάτια
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεστάνετε το ελαιόλαδο. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σε μέτρια θερμοκρασία τα σοτάρετε για 5 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέστε τα καρότα, τα κολοκυθάκια, το λάχανο, τις ντομάτες, τον πελτέ και το ζωμό. Αφήνετε να πάρουν βράση και κατόπιν ελαττώστε τη θερμοκρασία.
Αλατοπιπερώστε, σκεπάστε την κατσαρόλα και σιγοβράστε τη σούπα για 10 λεπτά.
Προσθέστε το φιδέ και σιγοβράστε για ακόμη 2 λεπτά.
ΠΗΓΗ