Συνταγές
Σου έμεινε τσουρέκι ? Φτιάξε αυτό το θεσπέσιο εκμέκ!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Εάν σου περίσσεψε τσουρέκι τότε σου έχουμε την τέλεια ιδέα για να το αξιοποιήσεις! Φτιάξε ένα βελούδινο εκμέκ με το τσουρέκι που δεν καταναλώθηκε τη Μ. Εβδομάδα και καλή απόλαυση!
Υλικά
Για το Σιρόπι
200 γρ ζάχαρη
200 ml νερό
Για τη Κρέμα
1 λίτρο γάλα
100 γρ κορν φλάουρ
1 αυγό
100 γρ ζάχαρη
50 γρ βούτυρο
2 βανίλιες
300 γρ τσουρέκι
300 ml κρέμα γάλακτος
Αμύγδαλο
Βύσσινο
Εκτέλεση
Ξεκινάμε φτιάχνοντας το σιρόπι. Παίρνουμε ένα κατσαρολάκι και βάζουμε την ζάχαρη να βράσει μαζί με το νερό για 5 λεπτά.
Συνεχίζουμε με την κρέμα. Στο γάλα διαλύουμε το κορν φλάουρ και το αυγό.
Στη συνέχεια, τα σουρώνουμε σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι το μείγμα να γίνει κρέμα.
Κατόπιν και όταν είναι έτοιμη η κρέμα, την κατεβάζουμε από την φωτιά και ενσωματώνουμε το βούτυρο και τις βανίλιες.
Συνεχίζουμε και κόβουμε το τσουρέκι που μας περίσσεψε σε φέτες και το απλώνουμε σε ταψί διαστάσεων 35 x 23 εκατοστά.
Έπειτα, σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι και απλώνουμε την χλιαρή κρέμα.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
Κατόπιν, χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί και καλύπτουμε το γλυκό.
Τέλος, στολίζουμε με αμύγδαλο και βύσσινο.
Έτοιμο το εκμέκ με τσουρέκι! Είναι πολύ νόστιμο με βελούδινη πραγματικά κρέμα και είναι βέβαιο ότι θα σου αρέσει!
Δες αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!