Συνταγές
Πεντανόστιμο και λαχταριστό φαγητό – σουτζουκάκια στον φούρνο με πουρέ και εγινε όνειρο!
Η εκτέλεση είναι από γιαννα σκορδουλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-600 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
-2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο τριμμένες στο τρίφτη
-1/2 κτγ. κίμινο
-αλάτι, πιπέρι
-2 φέτες ψωμί του τοστ μουλιασμένο σε λίγο νερό και περισσότερο μαυροδάφνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε και αφήνουμε 1/2 ώρα να πάρει τα αρώματα που λέει και η μάνα μου και πλάθουμε μακρόστενα.
Τα έβαλα στο ταψί και σε ενα μπολ έβαλα 1/2 πουμαρό μικρή συσκευασία, λίγο λάδι, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι, λίγη ζάχαρη, λίγο κίμινο και περίπου 1/2 ποτήρι νερό.
Το ανακατεύουμε και μετά με το κουτάλι έριχνα την σάλτσα σε ένα- ένα σουτζουκάκι.
Εψησα στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.
Πουρές συσκευασία.
Η συνταγή της Αργυρώς.
Η εκτέλεση είναι από γιαννα σκορδουλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Φανταστικά ψωμάκια με μερέντα (12-15 κομμάτια) – Αξεπέραστα…
Η συνταγή είναι από Sophia Gazi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
-450 γρ. αλεύρι γοχ.
-1 φακελάκι μαγιά
-1 κούπα χλιαρό γάλα
-3κ.σ. βουτυρο λιωμένο
-5 κτσ. ζάχαρη
-1/2 κτγ. αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλύουμε τη μαγιά στο γάλα και μετά τα βάζουμε όλα στο μίξερ !
Μόλις γίνει το μείγμα και ξεκολλάει από τα τοιχώματα σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει για 45’.
Στη συνέχεια το χωρίζουμε σε μπαλάκια (γύρω στα 12-15), τα ανοίγουμε με τα χέρια & βάζουμε τη γέμιση, (εγώ έβαλα μερέντα).
Κλείνουμε σαν πουγκί και τη μεριά αυτή τη βάζουμε από κάτω ! Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς για 15’, τα στόλισα με λιωμένη κουβερτούρα.
Η συνταγή είναι από Sophia Gazi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.