Κρεας
Υπέροχος συνδυασμός για σουβλάκι στη λαδόκολλα που λιώνει στο στόμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Είναι φανταστικό το σουβλάκι στη λαδόκολλα! Μπορείς να ρίξεις και λίγο μέλι. Γρήγορο και εύκολο που σου τρέχουν τα σάλια!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού
Υλικά
1,5 κιλό χοιρινό σπάλα
6 μεσαίες πατάτες
3 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε ροδέλες
3 πιπεριές πράσινες κομένες σε ροδέλες
2 κρεμμύδια ξηρά προαιρετικά
αλάτι πιπέρι ρίγανη θυμάρι
πάπρικα γλυκιά ή μπούκοβο
ελαιόλαδο, λεμόνι, μουστάρδα ή λίγο πετιμέζι ή μπαλσάμικο ξύδι ή κρασί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε σε ροδέλες, το κρέας και τι πατάτες.
Τα πασπαλίζουμε επάνω σε λαδόκολλα με ένα μίγμα από αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, ρίγανη, θυμάρι, σκόρδο ή άλλα υλικά της προτίμησής μας.
Περνάμε στα καλαμάκια εναλλάξ τα υλικά και τα βάζουμε επάνω σε αλουμινόχαρτο και λαδόκολλα.
Κατόπιν περιχύνουμε με το κουτάλι και με ένα μίγμα από λεμόνι, λάδι, και πετιμέζι, ξύδι ή κρασί, τα σουβλάκια. Το μίγμα μπορεί να έχει επίσης μουστάρδα ή χυμό πορτοκάλι.
Πασπαλίζουμε στη συνέχεια με αλατοπίπερο.
Τυλίγουμε τα σουβλάκια με το αλουμινόχαρτο και τη λαδόκολλα, και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
Ψήνουμε στους 250 βαθμούς για 1.5 ώρα. Στα τελευταία 15 λεπτά, βγάζουμε το αλουμινόχαρτο.
Δες την εκτέλεση για να ετοιμάσεις και εσύ το πιο νόστιμο “σουβλάκι στη λαδόκολλα”:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού