Συνταγές
Από τις υγιεινές συνταγές που ψάχνεις.. σολωμός στο τηγάνι με λαχανικά
Η Συνταγή είναι από Dora Iliopoulou – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.
Υλικά
1 πράσο κομμένο ροδελες
1 μεγάλο καρότο σε μπαστουνάκια
1 κολοκυθάκι σε μπαστουνάκια
2 κτσ. ελαιόλαδο
1/2 φλυτζάνι λευκό ξηρό κρασί
Φιλέτο σολομού
2 κλων. άνηθο
2 κλων. μαιντανό
Αλάτι, πιπέρι, λεμόνι για το τέλος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα στρώνουμε τα λαχανικά σε βαθύ τηγάνι, τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τα σκεπάζουμε.
Τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε κρασί και σιγοβράζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
Απλώνουμε επάνω στα λαχανικά το φιλέτο σολομού με τη πέτσα προς τα κάτω. Αλάτι, πιπέρι, άνιθο, μαϊντανό.
Ραντίζουμε με 2-3 κτσ. νερό, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε το ψάρι για 8-10 λεπτά.
Με μια σπάτουλα μεταφέρουμε το ψάρι σε πιάτο.
Δυναμώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε λίγο βούτυρο να πυκνώσει η σάλτσα.
Τελος ρίχνουμε χυμό λεμονιού.
Περιχύνουμε με τη σάλτσα το ψάρι και σερβίρουμε.
Η Συνταγή είναι από Dora Iliopoulou – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.
Αυτή η συνταγή ίσως σας αλλάξει γνώμη και σας ανοίξει την όρεξη.
Διάβασε παρακάτω για Τέλειο και υγιεινό πιάτο – Ψαρόσουπα σήμερα.
Φρέσκος βακαλάος κομμένος και αλατισμένος.
Νόστιμη συνταγή από “τριαδα γρηγοριου κλειτσογιαννη – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στην καταρολα βράζουμε πατάτες, κρεμμύδια κομμένα στα δύο, καρότα κομματάκια, σέλινο κομμάτια, μια ντομάτα ξεφλουδισμένη και με το χέρι στιμένη να φύγουν τα πολλά υγρά, δύο κομμάτια πιπεριά Φλωρίνης, αλάτι.
Οταν μισοβράσουν, βάζουμε πάνω από τα λαχανικά το ψάρι και χτυπάω σε ένα πιάτο λεμόνι, αρκετό λάδι, (γιατί ο βακαλάος δεν είναι παχύ ψάρι) και μισό κτγ. μουστάρδα, τα χτυπάω να δέσουν και το ρίχνω πάνω από το ψάρι, ρίχνουμε και πιπέρι, και το αφήνω να βράσει πάντα χωρίς καπάκι.
Για να δείτε αν το ψάρι είναι έτοιμο, ανοίξτε πάνω από την κατσαρόλα την παλάμη σας και κλείστε αν αισθανείτε ότι κολλάει είναι έτοιμο.
Νόστιμη συνταγή από “τριαδα γρηγοριου κλειτσογιαννη – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”