Γλυκα
Μια πολύ εύκολη σοκολατόπιτα χωρίς μίξερ που θα σας ενθουσιάσει
Θαυμάσια και πανεύκολη σοκολατόπιτα χωρίς μίξερ!! Αξίζει να την δοκιμάσεις με λιγότερο σιρόπι και σίγουρα δεν θα μην μείνει ούτε κομμάτι!
Η συνταγή είναι από το κανάλι LIVE KITCHEN CHANNEL
Υλικά
200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
200 γρ. ζάχαρη
3 μέτρια αυγά
100 γρ. κακάο σκόνη
150 γρ. γάλα
70 γρ. ηλιέλαιο
1 κτσ. μπέικεν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
2 βανιλίνες
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
400 γρ. νερό
400 γρ. ζάχαρη
1 κτσ. χυμό πορτοκάλι
200 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
100 γρ. καυτό γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε σε ένα μπωλ τα αυγά, τη ζάχαρι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε το κακάο, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Ρίχνουμε στη συνέχεια το γάλα, το ηλιέλαιο, και ανακατεύουμε.
Στο μπωλ με το αλεύρι, ρίχνουμε το μπέηκιν, το αλάτι, τις βανιλίνες, και ανακατεύουμε με το κουτάλι. Αδειάζουμε αυτό το μίγμα μέσα από ένα σουρωτήρι στο μπωλ με τα αυγά. Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.
Προσθέτουμε το ξύσμα από ένα πορτοκάλι, ανακατεύουμε.
Παίρνουμε μία φόρμα 30Χ20 εκατοστά και αφού τη λαδώσουμε καλά με το πινέλο, αδειάζουμε το μίγμα και το στρώνουμε ομοιόμορφα κουνώντας τη φόρμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 30 έως 35 λεπτά στους 170 έως 180 βαθμούς.
Βράζουμε τα 400 γραμμάρια νερού, προσθέτουμε χυμό από ένα πορτοκάλι, 400 γραμμάρια ζάχαρι, και ανακατεύουμε, αφήνοντάς το να βράσει για 2 έως 3 λεπτά και το σιρόπι είναι έτοιμο.
Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και με ζεστό το σιρόπι, σιροπιάζουμε σε όλη την επιφάνεια της φόρμας.
Σε ένα μπωλ, ρίχνουμε τα 100 γραμμάρια καυτό γάλα, την κουβερτούρα και αφήνουμε για 1 λεπτό. Κατόπιν ανακατεύουμε και το αδειάζουμε στο κέικ ομοιόμορφα.
Το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και ύστερα το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Κατόπιν, το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και μπορούμε να σερβίρουμε.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω ΒΙΝΤΕΟ:
Κάνε εγγραφή ΤΩΡΑ και ΕΣΥ στο κανάλι και διάλεξε την επόμενη ξεχωριστή συνταγή για “σοκολατόπιτα” !
Η συνταγή είναι από το κανάλι LIVE KITCHEN CHANNEL