Συνταγές
Δεν υπάρχει η γεύση της, σκέτη κόλαση – εύκολη σοκολατόπιτα της στιγμής
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
250 γραμμάρια βούτυρο
4 αυγά
2 βανίλιες
1,1/2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
3/4 του φλιτζανιού κακάο
½ φλιτζάνι του καφέ αμαρετο η κονιακ
1,1/2 αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 μεγάλη κουταλιά της σούπας baking powder
1 χούφτα ξηρούς καρπούς…έβαλα Φιστίκια (Αν θέλετε)
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζεστό νερό
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε πολύ χαμηλή φωτιά, στη συνέχεια προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε καλά..παίρνουμε ένα φλιτζάνι του τσαγιού από αυτό το μείγμα και το φυλάμε στην άκρη ,προσθέτουμε το ζεστό νερό και ανακατεύουμε καλά… σε ένα πιάτο χτυπάμε τα αυγά με τη βανίλια και τα προσθέτουμε στο μείγμα
τέλος ρίχνουμε το αλεύρι το μπεικιν κ ποτό… ανακατεύουμε καλά και βάζουμε σε ένα μικρό πυρέξ 20χ20και ψήνουμε (μόνο για 20) λεπτά στους 180 αέρα…,όχι παραπάνω για να είναι μαλακή μέσα…
Όταν την ψήσουμε προσθέτουμε στο μείγμα τους καβουρδισμενους καρπούς ψιλοκομμένους που είχαμε κρατήσει νωρίτερα και το ρίχνουμε επάνω στην σοκολατοπιτα μαζί με το μείγμα του φλιτζανιου που είχαμε κρατήσει νωρίτερα
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για σούπερ σοκολατένια απόλαυση…. πάστες σοκολάτας.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Νικη Γιαννακοπουλου- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” .
ΥΛΙΚΑ
2 αυγά
70 γρμ ζάχαρη. Χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν
60 γρμ αλεύρι
2κ.σ κακάο
1 κ.γ μπαικιν πάουντερ
50 γρμ ηλιέλαιο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180′ για περίπου 25-30 λεπτά. Στο ταψάκι βάζουμε λαδόκολλα.
Σιρόπι.
Βράζουμε 120 γρμ νερό με 120 γρμ ζάχαρη. Σιροπιάζουμε το γλυκό. Για το γλάσο λιώνουμε 100 γρμ κουβερτουρα + 50 γρμ γάλα.
Η συνταγή μας είναι πανέτοιμη και μπορείτε πλέον να σερβίρετε τις πάστες σοκολάτας. Καλή επιτυχία!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Νικη Γιαννακοπουλου- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”