Συνταγές
Θαυμάσια σοκολατόπιτα κρέμα σιρόπι καραμέλα στον ατμό
Η συνταγή είναι από Κωνσταντινιά ΠΚ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βγαίνει από το φούρνο έτοιμη σιροπιασμένη και είναι αφρός.
Πρώτα κάνουμε την καραμέλα.
Πρώτα θα κάνουμε την καραμέλα με μία κούπα ζάχαρη και μισή κούπα νερό, παίρνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε μέσα μία κούπα ζάχαρη στο χαμηλό της εστίας αφήνουμε να λιώσει η ζάχαρη εντελώς.
Μετά ρίχνουμε σιγά-σιγά τη μισή κούπα ζάχαρη αλλά σταδιακά, όταν λιώσει εντελώς θα την βάλουμε σε μία φόρμα η δική μου η φόρμα είναι 26 εκατοστά, φροντίζουμε να πάει σε όλες τις άκρες και στα τοιχώματα της εσωτερικής τρύπας της φόρμας.
Τώρα θα κάνουμε ένα άσπρο σιρόπι να το πω εσείς αν θέλετε πείτε κρέμα, 4 αυγά θα τα σπάσω σε ένα μπολ, θα ρίξω μία κούπα γάλα φρέσκο και ένα κουτί ζαχαρούχο αυτό που γράφει 397, θα τα χτυπήσω στο μίξερ πολύ καλά και θα τα ρίξω μέσα στη φόρμα.
Και τώρα θα κάνουμε τη σοκολάτα. Θα σπάσω στο μπολ 2 αυγά, μία κούπα Corn flour, ένα κουταλάκι της σούπας μπέικιν πάουντερ, 6 κτσ. κοφτές κακάο, 6 κτσ. ηλιέλαιο, δύο τρίτα της κούπας ζάχαρη, και δύο τρίτα της κούπας γάλα φρέσκο, θα τα χτυπήσω πολύ καλά είναι και αυτό αραιό το μείγμα αλλά όχι όπως το σιρόπι το άσπρο το ρίχνω και αυτό μέσα στη φόρμα.
Την σκεπάζω πάρα πολύ καλά με αλουμινόχαρτο και την τοποθετώ σε ένα ταψί με ζεστό νερό το οποίο να είναι στο ύψος 3/4 της φόρμας, προθερμαίνω το φούρνο στους 150 βαθμούς για μία ώρα.
Το ψήνω εάν ο φούρνος σας είναι δυνατός θα μπορούσατε να το βάλετε στους 130 βαθμούς πάνω κάτω.
Αναποδογυρίζω την φόρμα σε μία πιατέλα όσο είναι ζεστή με προσοχή και με καλυμμένα τα χέρια γιατί καίει και μετά απόλαυση η κούπα μου είναι 250ml.
Η συνταγή είναι από Κωνσταντινιά ΠΚ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.