Συνταγές
Δεν είναι καμένο – είναι πεντανόστιμο και έχει υφή σαν σοκολατόπιτα
Η Συνταγή είναι από Έφη Καΐτσα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2 κούπες ζάχαρη
1/2 κούπα ηλιέλαιο
2 βανιλιες
1/5 κουταλιά του γλυκού σόδα
1/5 κουταλιά του γλυκού μπεικιν
3/4 κούπας κακάο
2 αυγά
1 κούπα γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό αλάτι
1 και 3/4 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
βουτυρωνουμε και κακαονουμε την φόρμα μας
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε καλά .
Προσθέτουμε 1 κούπα βραστό νερό και έτοιμο το μείγμα .
Ψήσιμο στους 180° για 1 ώρα.
Η Συνταγή είναι από Έφη Καΐτσα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για καταπληκτική σοκολατόπιτα !.
Η Συνταγή είναι της κ. Γιώργος Μιμή – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
½ φλιτζάνι σκούρο κακάο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι σπορέλαιο
1 φλιτζάνι νερό
2 αυγά
2 βανίλιες
Γλάσο
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
3 κουταλιές σκούρο κακάο
40 γρ βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα αυγά μαζί με την ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το νερό, το αλεύρι που έχουμε κοσκινίσει μαζί με το κακάο, τις βανίλιες και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη. Όταν είναι έτοιμη την βάζουμε σε φόρμα 32×20 εκατοστά που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά. Σε ένα αντικολλητικό κατσαρολάκι βάζουμε το ζαχαρούχο και ενσωματώνουμε στο κακάο. Τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι που να δημιουργηθούν φουσκάλες.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Όσο το γλυκό είναι χλιαρό το κόβουμε σε κομμάτια και περιχύνουμε το ζεστό γλάσο.
Η Συνταγή είναι της κ. Γιώργος Μιμή – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ“.