Connect with us

Γλυκα

Σοκολατίνες ανάμικτες

Published

on

assets LARGE t 23761 4404315 type11586 1

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Υλικά:
Για το παντεσπάνι:
1 1/2 φλιτζ. αλεύρι
1 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
1 φλιτζ. γάλα ζεστό
3 αβγά
40 γραμ. κακάο
1 κουταλιά μπέικιν-πάουντερ
1 βανίλια
1 ποτηράκι λικέρ φράουλα (προαιρετικά)
2 κουταλιές βιτάμ για το άλειμμα

Για την κρέμα:
2 1/2 φλιτζ. γάλα

5 κουταλιές αλεύρι
1/2 φλιτζ. ζάχαρη
3 κρόκους αβγών
2 κουταλιές κορν-φλάουερ
2 κουταλιές βιτάμ
20 γραμ. σοκολάτα λιωμένη
200 γραμ. φράουλες ψιλοκομμένες
1 βανίλια
λίγο αλάτι

Για το γλάσο σοκολάτας:
400  γρμ. κουβερτούρα κομματιασμένη
180 γρμ. γάλα
1 κουταλιά βιτάμ

Για το σιρόπι
λικέρ φράουλας διαλυμένο σε 3 μέρη λικέρ, με 1 γάλα ή νερό

Για το γαρνίρισμα:
μερικές φρέσκες φράουλες
1 φλιτζ. αμύγδαλα φιλέ

Εκτέλεση: 
Πρώτα ετοιμάζουμε το παντεσπάνι:
Βάζουμε σε ένα μπολ τα αβγά μαζί με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με τον αναδευτήρα, μέχρι το μείγμα να ασπρίσει. Κατόπιν προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το κακάο, τη βανίλια, ανακατεύουμε ελαφρά με μια σπάτουλα, μετά ρίχνουμε το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, ώστε να γίνει το μείγμα ομοιογενές. Προθερμαίνουμε τον φούρνο, στους 170ο C, αδειάζουμε το μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα, ή τσέρκι, 10Χ30 εκ. περίπου, αλειμμένη με το βιτάμ και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο, για περίπου 40 λεπτά. Κατόπιν βγάζουμε το παντεσπάνι από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει, το ξεφορμάρουμε και το κόβουμε οριζόντια σε τρεις ίσες σε πάχος φέτες.

Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε την κρέμα:
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το κορν-φλάουερ, τη ζάχαρη, το αλάτι και τα ανακατεύουμε καλά. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε, με ένα αναδευτήρα, τους κρόκους των αβγών μαζί με 1/2 φλιτζάνι κρύο γάλα και κατόπιν τα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα του αλευριού. Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε το υπόλοιπο γάλα και μόλις κάψει, το ρίχνουμε στο μπολ με το αλεύρι, βάζουμε το μπολ σε μπεν μαρί και ανακατεύουμε συνεχώς, έως ότου το μείγμα δέσει και γίνει κρέμα. Μόλις η κρέμα δέσει, την κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βιτάμ και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά. Λίγο πριν κρυώσει, τη χωρίζουμε σε δυο ίσα μέρη, ρίχνουμε στη μισή τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε, ώστε να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους. Στην άλλη μισή αφού κρυώσει ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες φράουλες, και ανακατεύουμε ελαφρώς.
Φορμάρουμε το γλυκό. Βάζουμε το τσέρκι πάνω σε μια μακρόστενη πιατέλα, ή δίσκο, τη μία φέτα από το παντεσπάνι, και ραντίζουμε καλά με το λικέρ φράουλας. Απλώνουμε από πάνω την κρέμα φράουλας. Κατόπιν, στρώνουμε τη δεύτερη φέτα από το παντεσπάνι, ραντίζουμε με το λικέρ, και απλώνουμε τα 2/3 από την κρέμα σοκολάτας. Κάνουμε το ίδιο για την τρίτη φέτα από το παντεσπάνι και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα σοκολάτας. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για να παγώσει καλά.

Γλάσο σοκολάτας.
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα να κάψει, και ρίχνουμε την κομματιασμένη κουβερτούρα, και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Ρίχνουμε και το βιτάμ, και ανακατεύουμε καλά.

Ολοκλήρωση.
Βγάζουμε το παγωμένο γλυκό από το ψυγείο, αφαιρούμε το τσέρκι και το περιχύνουμε με το γλάσο, προσέχοντας να καλυφθεί παντού. Κατόπιν πασπαλίζουμε τα πλαϊνά τοιχώματα με φιλέ αμύγδαλο και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει το γλασο. Το κόβουμε σε κομμάτια 5 εκ. περίπου, γαρνίρουμε με μία ολόκληρη φράουλα σε κάθε κομμάτι, και σερβίρουμε.

Μυστικό
Μπορείτε να βάλετε τις φράουλες σε ένα τηγάνι με 2 κουτ. σούπας ζάχαρη, και να τις μαγειρέψετε για 2 λεπτά να μαραθούν, τις βάζετε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν και να κρυώσουν.

Περισσότερες νόστιμες συνταγές στο sintagespanos-sweet-place.blogspot.gr

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια υγιεινή συνταγή για να απολαύσετε καλαμάρι ψητό

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

Συνταγές25 λεπτά ago

Φανταστική σπανακοτυρόπιτα με πολύ ωραίο τραγανό φύλο!!

Συνταγές2 ώρες ago

Σούπα με λαχανικά και βραστή γίδα – χορταστική και γευστική

Συνταγές3 ώρες ago

Είναι σκέτο γλύκισμα! Έτσι φτιάχνονται σωστά οι μελιτζάνες στο φούρνο!

Συνταγές18 ώρες ago

Σκέτη απόλαυση το γλυκό ψυγείου με βάση το τσουρέκι και ζελέ φράουλα

Συνταγές20 ώρες ago

Αυτό είναι το πιο καταπληκτικό προζυμιένιο κολατσιό για τα παιδιά!

Συνταγές22 ώρες ago

Όλοι το ξέρουν ότι είναι απαραίτητο με το απογευματινό μας καφεδάκι ένα κομμάτι νόστιμη γαλατόπιτα με μέλι

Συνταγές1 ημέρα ago

Σήμερα φτιάξαμε όμορφες και λατρεμένες καριόκες !

Συνταγές1 ημέρα ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές1 ημέρα ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές2 ημέρες ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές2 ημέρες ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές2 ημέρες ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές2 ημέρες ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές2 ημέρες ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές3 ημέρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές3 ημέρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές3 ημέρες ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές4 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές4 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές4 ημέρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Το μενού γρήγορο εύκολο και θρεπτικό

Συνταγές4 ημέρες ago

Αγαπημένος συνδυασμός! Μελιτζάνες με χτένι στο φούρνο – η νοστιμιά του μοναδική

Συνταγές4 ημέρες ago

Ωραιότατο και λαχταριστό τυρόψωμο με ντοματίνια

Συνταγές4 ημέρες ago

Εύκολη μηλόπιτα.. ένα θαυμάσιο κέικ αφράτο και γευστικότατο

Συνταγές5 ημέρες ago

Σπανακοτυρόπιτα σε ρολά που θα λατρέψουν οι καλεσμένοι σας

Exit mobile version