Συνταγές
Κόλαση αυτό το κέικ – σοκολατένιο κέικ με μπανάνα και μέλι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα
4 μπανάνες μεγαλες πολυ ωριμες
1 φλ ηλιέλαιο
3 κ.σ μέλι
2 κ.σ κακάο
1βανιλια
1/2 Κ.γ κανελα
1.5 φλ αλέυρι που φουσκώνει μόνο του
1 σοκολάτα υγειας
Εκτέλεση
Βάζουμε στο μούλτι τις μπανάνες με το ηλιέλαιο και το μέλι και τα χτύπαγαν ομογενοποιηθούν τα Ρίχνουμε σε ένα λεκανακι προσθέτουμε το αλεύρι την κανέλα το κακαο και την βανίλια και ανακατέυουμε καλά να ομογενοποιηθεί.
Κόβουμε την μισή σοκολάτα στο μούλτι σε κομμάτια και την προσθέτουμε στο μείγμα. Σε μια μακρόστενο φόρμα του κέικ βάζουμε λάδι πασπαλίζω με λίγο κακάο
βάζουμε το μείγμα του κέικ ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 170 βαθμούς 45- 50 βαθμούς περίπου ανάλογα τον φούρνο σας μέχρι να δοκιμάσω με το μαχαιρι και να βγει καθαρό
Λιώνουμε την υπόλοιπη σοκολάτα με λίγο ηλιέλαιο σε Μπεν Μαρί και αλείφουμε το κέικ από επάνω
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς..
Ρίξε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική πρόταση για πολύ αρωματικό κέικ μπανάνας με κακάο και άρωμα μαστίχας – Πανέμορφο γεμάτο από γεύση
Νόστιμη εκτέλεση συνταγής από “Efi Prentza-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά:
150 γρ.ελαιολαδο
250 γρ.ζαχαρη καρύδας (μια κούπα)*μπορείτε να βάλετε και κανονική σε ίδια ποσότητα
3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
3 κ.σ. γάλα φρέσκο
2 ώριμες μπανάνες πατημένες με πηρούνι
Μισό κ.γλ.μαστιχα κοπανισμενη
1 κ.γλ.κανελα
1 κ.γλ.σοδα
1 κ.γλ.κακαο
2 κ.γλ.μπεικιν παουντερ
450 γρ.αλευρι για όλες τις χρήσεις (2 κούπες περίπου)
Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ πρώτα το λάδι με τη ζάχαρη και ένα- ένα τα αυγά. Προσθέτουμε τις μπανάνες τις οποίες εχουμε πασπαλισει με τη κανέλα και το γάλα.
Σε ένα άλλο μπολ κοσκινιζουμε το αλεύρι,το αλάτι,τη σόδα,τη μαστίχα και το μπέικιν και τα προσθέτουμε κι αυτά στο υγρό μείγμα. Κρατάμε το μισό μείγμα στην άκρη και προσθέτουμε το κακάο.
Αδειάζουμε σε φόρμα σιλικόνης ή σε μεταλλική (αλευρωμενη και λαδωμένη) τα δύο μείγματα εναλλάξ και ψήνουμε στους 175 στις αντιστάσεις για μια ώρα περίπου.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Efi Prentza-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”