Connect with us

Συνταγές

Σιρόπιαστα για όλα τα γούστα

Published

on

page

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Η Συνταγή είναι από Ekaterini Tsiflaidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Υλικά:
1 πακέτο φύλλα κρούστας
1 πακέτο κανταΐφι
500 γρ. Καρύδια χοντροαλεσμένα στο μούλτι
2 κουτάλια κανέλλα
1 κουταλάκι γαρύφαλλο σκόνη
4 κουτάλια ζάχαρη
350 γραμμάρια βούτυρο

Σιρόπι:
1500 γρ. ζάχαρη
750 γρ. νερό
Ενάμιση φλιτζάνι μέλι
2 ξύλα κανέλας
Μισό χυμό από ένα ακέρωτο λεμόνι και μια φέτα κομμένη
2 φέτες από ένα ακέρωτο πορτοκάλι
5 καρφάκια γαρύφαλο

Εκτέλεση:
Σ᾿ ένα μικρό κατσαρολάκι, σε χαμηλή θερμοκρασία, έβαλα το βούτυρο να λιώσει.
Έβαλα σε δύο δόσεις στο μούλτι τα καρύδια με 4 κουτάλια ζάχαρη και τα χοντρόκοψα.

Σε ένα μπολ έβαλα τα χοντροκομμένα καρύδια την κανέλα το γαρύφαλλο και τα ανακάτεψα πολύ καλά.
Βουτύρωσα καλά της φορμίτσες μου μέσα και στα πλάγια.Έχω ξεπαγώσει τα φύλλα κρούστας και τα έχω κόψει στην μέση, άνοιξα και το κανταΐφι μου καλά.

Έβαλα το πρώτο φύλλο μέσα και με το πινέλο μου το ράντισα με το λιωμένο βούτυρο έτσι έκανα σταυρωτά τέσσερα φύλλα κάτω την γέμιση μέσα και τέσσερα φύλλα σταυρωτά πάνω.

Έβαλα της φόρμες μου στο ψυγείο για ένα τέταρτο. Με αυτόν τον τρόπο παγώνει το βούτυρο και μπορώ να τα κόψω σε όμορφα κομμάτια.
Έριξα το υπόλοιπο βούτυρο και το γύρισα να πάει παντού και ράντισα παντού με νερό.

Έψησα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις στην προτελευταία σχάρα, για 40 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Ετοίμασα το σιρόπι, βάζοντας σε μια κατσαρόλα το νερό, την ζάχαρη με τις φέτες λεμόνι, πορτοκάλι, τα ξυλάκια κανέλας και τα γαρύφαλλα.

Από την ώρα που θα πάρει να βράσει, το βράζω για 5 λεπτά ρίχνω τον χυμό λεμονιού και το μέλι αφήνω δύο λεπτά να βράσει και το διατηρώ ζεστό.

Το περιχύνω καυτό στον καυτό μπακλαβά κανταΐφι Γιαννιώτικο σαραγλάκι γαλακτομπούρεκο κανταΐφι με κρέμα, ρίχνοντάς το λίγο λίγο με μια κουτάλα προσεχτικά.
Χρειάστηκα περίπου 300 γρ. σιρόπι για το κάθε ταψάκι μου.

Κρέμα για Γαλακτομπούρεκο
Υλικά:

1350 γρ. Γάλα
2 κρόκους αυγού
200 γρ. Σιμιγδάλι ψιλό
170 γρ. Ζάχαρη
Μία πρέζα Αλάτι
1 Βανίλια βανιλίνη
1 κουταλάκι υγρή βανίλια
50 γρ. Βούτυρο

Εκτέλεση:
Βάζω όλα τα υλικά εκτός το βούτυρο σε μια κατσαρόλα, ανακατεύω συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα, κατεβάζω από την εστία, βάζω το βούτυρο μέσα και ανακατεύω να πάει παντού. Σκεπάζω με μεμβράνη και αφήνω να κρυώσει.
Για τον μπακλαβά έβαλα το πρώτο φύλλο μέσα και με το πινέλο μου το ράντισα με το λιωμένο βούτυρο, έτσι έκανα σταυρωτά τέσσερα φύλλα κάτω την γέμιση, μέσα δύο φύλλα βουτυρωμένα σταυρωτά, γέμιση και τέσσερα φύλλα σταυρωτά πάνω.

Για το κανταΐφι έβαλα από μια κουταλιά καρύδια και τα τύλιξα στο χέρι λίγο προς το σφιχτό όχι πολύ, άφησα λίγο κενό ανάμεσα για να ψηθούν καλά.
Για το Γιαννιώτικο έβαλα τέσσερα βουτυρωμένα φύλλα κάτω μέχρι την μέση, κανταΐφι μια στρώση καρύδια και τέσσερα φύλλα πάνω.

Για το σαραγλάκι έβαλα το υλικό μου με τα καρύδια ξανά στο μούλτι και τα έκανα ψίχα εβαλα σκόρπια πάνω στο βουτυρωμένο φύλλο τύλιξα και το έκανα σαλιγκάρι.

Για το γαλακτομπούρεκο ετοίμασα την κρέμα, αυτήν την φορά έκανα μικρό ταψάκι όποτε έκανα την μισή δόση, σκέπασα με μεμβράνη, άφησα να κρυώσει ανακάτεψα με τον αυγοδάρτη.

Έβαλα τέσσερα βουτυρωμένα φύλλα κάτω την κρέμα μέχρι την μέση και αλλά τέσσερα φύλλα πάνω.
Για το κανταΐφι με κρέμα έβαλα σε ένα μπολάκι κανταΐφι έτσι ώστε να εξέχει μέχρι κάτω, έβαλα δυο κουτάλια από την κρέμα του γαλακτομπούρεκου έκλεισα και το αναποδογύρισα στο χέρι.Έριξα πάνω βούτυρο και ψέκασα με λίγο νερό.

Η Συνταγή είναι από Ekaterini Tsiflaidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Το Πάσχα πλησιάζει – συνταγή για τσουρέκια με ίνες και μοσχομυριστά!

Συνταγές6 ώρες ago

Κάπου κάπου χρειάζεται! Είναι κάποιες μέρες που δεν θες τίποτα να φτιάξεις..

Συνταγές8 ώρες ago

Τραγανά τυροπιτάκια κουρού – πετυχημένα και νόστιμα

Συνταγές10 ώρες ago

Έτοιμο και το παγωτό μας βανίλια με μπισκότα ορεο

Γλυκα12 ώρες ago

Ένα ξεχωριστό γλυκο σε γεύση και άρωμα – γλυκό Φυστίκι Αιγίνης πράσινο

Συνταγές14 ώρες ago

Φανταστική σπανακοτυρόπιτα με πολύ ωραίο τραγανό φύλο!!

Συνταγές16 ώρες ago

Σούπα με λαχανικά και βραστή γίδα – χορταστική και γευστική

Συνταγές17 ώρες ago

Είναι σκέτο γλύκισμα! Έτσι φτιάχνονται σωστά οι μελιτζάνες στο φούρνο!

Συνταγές1 ημέρα ago

Σκέτη απόλαυση το γλυκό ψυγείου με βάση το τσουρέκι και ζελέ φράουλα

Συνταγές1 ημέρα ago

Αυτό είναι το πιο καταπληκτικό προζυμιένιο κολατσιό για τα παιδιά!

Συνταγές1 ημέρα ago

Όλοι το ξέρουν ότι είναι απαραίτητο με το απογευματινό μας καφεδάκι ένα κομμάτι νόστιμη γαλατόπιτα με μέλι

Συνταγές2 ημέρες ago

Σήμερα φτιάξαμε όμορφες και λατρεμένες καριόκες !

Συνταγές2 ημέρες ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές2 ημέρες ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές2 ημέρες ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές2 ημέρες ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές2 ημέρες ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές3 ημέρες ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές3 ημέρες ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές3 ημέρες ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές3 ημέρες ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές3 ημέρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές4 ημέρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές4 ημέρες ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές4 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές4 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές4 ημέρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Το μενού γρήγορο εύκολο και θρεπτικό

Exit mobile version