Συνταγές
Σούπερ τέλειος σιμιγδαλένιος χαλβάς μέσα σε φύλλο κρούστας
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Υλικά:
1 δόση χοντρό σιμιγδάλενιο με σταφίδες (ή όπως τον κάνετε)
6 φύλλα κρούστας
Ηλιέλαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλείφουμε με λάδι ένα στρογγυλό ταψάκι 20-25 cm.
Βάζουμε 3 φύλλα λαδωνοντας κάθε φύλλο τα πλαϊνά να προεξεχουν.
Ρίχνουμε όλο το χαλβά και απλώνουμε τα άλλα 3 φύλλα λαδωμένα.
Κόβουμε ότι προεξέχει και γυρίζουμε τον άκρες προς τα μέσα.
Λαδώνουμε την επιφάνεια, χαράζουμε ελαφρά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180’C βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Αφήνουνε να κρυώσει καλά και το κόβουμε.
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για ΛΕΥΚΟΣ ΣΠΥΡΩΤΟΣ ΧΑΛΒΑΣ ΠΟΛΥ ΓΕΥΣΤΙΚΟΣ
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tzeni Tsanaktsidou -ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”
ΥΛΙΚΑ
ΜΕΤΡΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΟΥΠΑ(250 ml):
1 κουπα σιμιγδαλι χοντρο,1 κουπα καρυδα,50 γρ νιφαδες σοκολατας(μπορουν να παραλειφθουν),1 κ.σ.βουτυρο,2 κουπες ζαχαρη,3 κουπες νερο,1 λεμονι το ξυσμα και το χυμο του
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βραζουμε το σιροπι 1 λεπτο(ζαχαρη-νερο-ξυσμα-χυμο) και το αφηνουμε να κρυωσει!Βαζουμε στην κατσαρολα το βουτυρο-σιμιγδαλι και το ανακατευουμε στο χαμηλο 5 λεπτα
Ριχνουμε την καρυδα ανακατευουμε 1 λεπτο(εαν θελουμε ριχνουμε τις νιφαδες σοκολατας
Τελος ριχνουμε σιγα-σιγα το σιροπι ανακατευουμε και οταν κανει φουσκαλες το κατεβαζουμε
Βαζουμε πετσετα κουζινας ενδιαμεσα κατσαρολα-καπακι και το αφηνουμε να φουσκωσει
Τελειωνουμε βαζοντας το η σε φορμα η σε ατομικα φορμακια η και σε ταπερ!Ριχνουμε εαν θελουμε κανελα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tzeni Tsanaktsidou -ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”