Συνταγές
Τέλειο αποτέλεσμα – ένα φανταστικό γλυκό ρεβανί
Η εκτέλεση είναι από Χρυσούλα Παπανικολάου – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για ταψί (34) χτυπάμε 6 αυγά + 1 κούπα ζάχαρη+ ξύσμα από ένα πορτοκάλι.
Εγώ έβαλα και τον χυμό του,- η Ρούλα όχι-, 3 βανίλιες.
Στη συνέχεια προσθέτουμε 2 μικρά γιαούρτια+1 κεσεδάκι σπορέλαιο+1 κεσεδάκι σιμιγδάλι χοντρό+1 κεσεδάκι φαριν
απ’ μισό κεσεδάκι σιμιγδάλι ψιλό+ μισό καρύδα δηλαδή Ινδοκάρυδο, 1 μπέικιν πάουντερ, λίγο κονιάκ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα ανακατεύουμε καλά και τα ρίχνουμε στο ταψί που έχω βουτυρώσει και αλευρώσει, ψήνουμε στους 170 βαθμούς κελσίου στις αντιστάσεις για 40 λεπτά πάντα ανάλογα με το φούρνο.
Σιρόπι
3 ποτήρια ζάχαρη 3 και μισό νερό, λίγο χυμό λεμόνι και φλούδα λεμονιού, βράζουμε για 3 λεπτά, κρύο σιρόπι ζεστό γλυκό μόλις βγει το τρυπάμε με ένα μαχαίρι, ρίχνουμε το σιρόπι σε 2 δόσεις, χρειάζεται 2 ώρες να φουσκώσει.
Η συνταγή είναι από Χρυσούλα Παπανικολάου – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣΣ” – Ρούλα Λύρου.
Αυτή η συνταγή ίσως σας αλλάξει γνώμη και σας ανοίξει την όρεξη.
Διάβασε παρακάτω για Ένα υπέροχο ρεβανί, μετά το φαγητό ΠΑΝΤΑ επιτρέπεται!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Aleka Thomaidou -Οι Νεες Συνταγες της μελι-τζ-Αννας”
Υλικά
Μια φυλτζάνα ηλιέλαιο
Μια φυλτζάνα ζάχαρη
Μια φυλτζάνα αλεύρι
Μια φλυτζάνα ινδοκάρυδο
Πέντε αυγά
Ένα μπέικιν
Μια βανίλια
Σιρόπι
Τέσσερις φλυτζάνες ζάχαρη
Τέσσερις φλυτζάνες νερό
Τρείς φλούδες λεμονιού
Εκτέλεση
Κτυπάμε τα υλικά στο μίξερ βάζουμε το μίγμα σε βουτηρωμενο ταψί 32αρι ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα, μόλις σβήσουμε τον φούρνο βάζουμε το σιρόπι να βράσει.
Μόλις αρχίζει να βράζει μετράμε 10 λεπτά και σιροπιάζουμε, γαρνίρουμε με ινδοκάρυδο και όταν κρυώσει σερβίρουμε με παγωτό.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Aleka Thomaidou -Οι Νεες Συνταγες της μελι-τζ-Αννας”