Συνταγές
Σιμιγδαλένιος χαλβάς φούρνου με αμύγδαλα – Φανταστικό γλυκάκι!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Λένα Χριστοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κούπα (δοσομετρητή των 250 ml) βούτυρο
3/4 κούπας ζάχαρη
6 αυγά (χωρισμένα)
1/3 κούπας γάλα
2 βανίλιες
Ξύσμα λεμονιού
2 κούπες σιμιγδάλι ψιλό
2 κγ. μπέικιν πάουντερ
1 κούπα άσπρα αμύγδαλα αλεσμένα
Για το σιρόπι:
2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
1 κσ. χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το βούτυρο με τη μισή ζάχαρη, ν’ ασπρίσει και ν’ αφρατέψει. Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε ένα ένα τα κροκάδια, το γάλα και τις βανίλιες. Σταματάμε το χτύπημα, ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού κι ανακατεύοντας απαλά ρίχνουμε λίγο λίγο το σιμιγδάλι, που έχουμε ανακατέψει προηγουμένως με το μπέικιν.
Στη συνέχεια ρίχνουμε κι ανακατεύουμε τ’ αλεσμένα αμύγδαλα. Χτυπάμε τ’ ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη σε μαρέγκα (χωρίς να την παραχτυπήσουμε). Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι των 30 εκ. και ψήνουμε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 35′ περίπου.
Όταν το βγάλουμε απ’ το φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει λίγο (όχι εντελώς) και το χωρίζουμε σε κομμάτια.
Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι εκτός απ’ το χυμό που τον προσθέτουμε στο τέλος, 5 λεπτά. Σιροπιάζουμε το γλυκό μας και το αφήνουμε να φουσκώσει!
Συνοδεύεται τέλεια με μια μπάλα παγωτό λεμόνι
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..
Η Συνταγή είναι από Λένα Χριστοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.