Συνταγές
Ανάλαφρο γλυκό.. ένας εξαιρετικός σιμιγδαλένιος χαλβάς – Κλασσικό γλυκό αγαπημένο από τα παιδικά μας χρόνια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Aferdita Vladi – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.
ΥΛΙΚΑ
2 ποτήρια του νερού με σιμιγδάλι χοντρό
2 κουταλιές της σούπας με σιμιγδάλι ψιλό
1 κουταλιά της σούπας με αλεύρι
1 ποτήρι του κρασιού με σταφίδες μαύρες και 1 ποτήρι του κρασιού με σταφίδες κόκκινες
1 κουταλιά της σούπας γεμάτη με βούτυρο
Για το σιρόπι
2 ποτήρια του νερού με ζάχαρη, 4 ποτήρια του νερού με νερό, μια πρέζα κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε μέσα την ζάχαρη και το νερό και το αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά, ρίχνουμε μέσα και την πρέζα κανέλα και το αφήνουμε στην άκρη.
Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε μέσα το λάδι ηλιέλαιο 1 ποτήρι του νερού και το σιμιγδάλι χοντρό ψιλό και το αλεύρι το να κατέβουμε καλά συνέχεια μέχρι που θα πάρει χρώμα χρισαφενιο.
Θα ρίχνουμε μέσα το σιρόπι ζεστό σιγά- σιγά για να μην κάψουμε το χέρι μας.
Ρίχνουμε μέσα και τις σταφίδες μαύρες και κόκκινες και το ανακατεύουμε καλά μέχρι που θα γίνει πολύ καλό και να δέσει, τι ωραία που είναι είχα 10 χρόνια να κάνω χαλβά.
Η Συνταγή είναι από Aferdita Vladi – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.
Καλά μαγειρέματα σε όλους.
Βρήκες το μέρος που μπορούμε να μοιραστούμε το πάθος μας και το μεράκι μας για την μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική.
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!