Συνταγές
Σε αυτό το φαγητό δεν μπορείς να αντισταθείς και δεν χρειάζεται κιόλας.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Elena Koutsouki – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά:
*4 μπριζόλες χοιρινές λαιμού
*1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
*2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
*2 κολοκύθια
*2 καρότα
*1 μελιτζάνα
*3 πατάτες
*2 ντομάτες ψιλοκομμένες
*200 γρ. χυμό ντομάτας
*2 φύλλα δάφνης
*2 κλωνιά δενδρολίβανο
*αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένω,στεγνώνω τις μπριζόλες και αφήνω στην άκρη.
Ψιλοκόβω τα λαχανικά μου και τα ανακατεύω όλα μαζί και αλατοπιπερωνω.
Ρίχνω ελαιόλαδο να καλύψω τον πάτο ενός ταψιού/πυρέξ.
Βάζω τα μισά λαχανικά,από πάνω τις μπριζόλες και από πάνω τα υπόλοιπα λαχανικά.
Αν χρειάζεται προσθέτω λίγο νεράκι αλλά όχι να σκεπάζει το φαγητό μου ,γιατί και τα λαχανικά θα βγάλουν.
Ψήνω για 60′ στους 180 αντιστάσεις και έπειτα με μια κουτάλα σπρώχνω τα λαχανικά στην άκρη και συνεχίζω το ψήσιμο στους 250 για 15′ ώστε να πάρουν χρώμα οι μπριζόλες μου.
Είναι έτοιμο όταν το δεις μελωμένο όπως στην φωτογραφία!!!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Elena Koutsouki – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Η μαγειρική δεν σταματά! Προτείνουμε να δοκιμάσετε τη παρακάτω συνταγή για χοιρινές μπριζόλες σε λευκά φασόλια! Αν δεν το έχεις δοκιμάσει, χάνεις!
Δοκίμασε να κάνεις αυτή τη συνταγή για ζουμερές χοιρινές μπριζόλες μέσα σε λευκά φασόλια και θα διαπιστώσεις ότι ταιρίαζουν τέλεια!
Συνταγή/Φώτο της κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
ΥΛΙΚΑ
1κιλό χοιρινές μπριζόλες
350 γρ. φασόλια βρασμένα & στραγγισμένα
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 πιπεριά πράσινη καυτερή προαιρετικά
1 κουτ. γ. πάπρικα γλυκιά
150 γρ. κρασί κόκκινο ημίγλυκο
500 γρ. χυμό, από φρέσκες ντομάτες στο μπλέντερ, με την πάπρικα μέσα.
100 γρ. ελαιόλαδο
Ανθό αλατιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλατίζουμε τις μπριζόλες, τις σοτάρουμε με το ελαιόλαδο, και από τις δύο πλευρές, σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία, σε αντικολλλητικό σκεύος, βαθύ με σκέπασμα, μέχρι να ροδίσουν. Όταν τους αλλάξουμε πλευρά, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, και την πιπεριά, όλα κομμένα.
Σβήνουμε με το κρασί, περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, σταδιακά με κουτάλι, σκεπάζουμε το σκεύος, και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, για 35΄.
Αφού μαγειρευτούν, προσθέτουμε τα φασόλια, γύρω από τις μπριζόλες, ανακατεύουμε απαλά, να ενωθούν με την σάλτσα, και δοκιμάζουμε, αν χρειάζονται επιπλέον καρύκευμα.
Συνταγή/Φώτο της κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!