Συνταγές
Ωραία συνταγή από εστιατόριο για μπριζόλες με λαχανοκεφτέδες ! Θα μπορούσα να την κάνω κάθε μέρα.
Σήμερα φτιάχνουμε από τις πιο νόστιμες συνταγές για τηγανιτές μπριζόλες και τις συνοδεύουμε με λαχταριστούς και τραγανούς λαχανοκεφτέδες! Την συνταγή αυτή την έμαθα σε εστιατόριο και το γευστικό αποτέλεσμα θα σε εκπλήξει ευχάριστα. Μια φορά την εβδομάδα θα την φτιάχνεις σίγουρα.
Υλικά
-500 γρ. χοιρινές μπριζόλες
-αλάτι-πιπέρι
-ελαιόλαδο
-20 γρ. βούτυρο
-1 κρεμμύδι
-250 γρ. μανιτάρια
-20 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
-300 ml. ζωμό κότας
-πιπέρι
Για τους Λαχανοκεφτέδες
-300 γρ. λάχανο
-αλάτι-πιπέρι
-3 αυγά
-πάπρικα
-30 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
-1 κρεμμύδι
Εκτέλεση
Ξεκινάμε και αλατοπιπερώνουμε καλά τις μπριζόλες. Τις τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο και βούτυρο.
Όταν ροδίσουν τις βγάζουμε από το τηγάνι και στο ίδιο λάδι τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
Όταν καραμελώσουν ρίχνουμε τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες και αφήνουμε να μαλακώσουν. Στην πορεία, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε.
Βάζουμε τον ζωμό, πιπέρι και αφήνουμε μέχρι να δέσει.
Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη προσθέτουμε τις μπριζόλες και τις αφήνουμε για 5 λεπτά να πάρουν θερμοκρασία.
Συνεχίζουμε με τους λαχανοκεφτέδες. Ψιλοκόβουμε το λάχανο, το σκεπάζουμε με καυτό νερό και το αφήνουμε για 30 λεπτά να μαλακώσει.
Στραγγίζουμε καλά και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, το αλεύρι, το κρεμμύδι που πρώτα έχουμε τσιγαρίσει και ανακατεύουμε.
Εν συνεχεία, σε καυτό λάδι βάζουμε κουταλιές από το μείγμα και τηγανίζουμε. Όταν ροδίσουν από την μία πλευρά γυρίζουμε από την άλλη.
Τέλος, όταν είναι έτοιμοι τους βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Έτοιμη η συνταγή μας για τις πιο νόστιμες μπριζόλες που έχεις δοκιμάσει. Καλή επιτυχία!
Δες το βίντεο της συνταγής παρακάτω:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!