Συνταγές
Σας κερνάμε μια πολύ παλιά συνταγή από τον Κάμπο της Χίου Σεκεράκια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Είναι γεμιστά, σιρόπιασμένα σαν μελομακάρονα που κεντιούνται με ειδικό τσιμπίδακι
Η Συνταγή είναι από Nina Thermou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
3 ποτήρια καλαμποκελαιο
1 ποτήρι νερό
3/4 ποτηριού ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας κανέλλα
1 κουτ. γλυκού σόδα διαλυμένη σε λίγο κονιάκ
1/2 πακέτου σιμιγδάλι ψιλό
1 1/2 κιλό αλεύρι Νο 2
Ενώνετε όλα τα υγρά υλικά και ρίχνετε τα στερεά ανακατεύοντας να ενωθεί το αλεύρι με τα υγρά. Δεν ζυμωνετε γιατί θα σφίξει η ζύμη.
Γέμιση
1 1/2 ποτήρι καρύδια ψιλοκομμένα
3 κουτ. σούπας ζάχαρη
2 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
1 κουταλιά γλυκού κανέλα
κονιάκ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε να γίνει πάστα
Περνουμε ένα κομμάτι ζύμης μεγαλύτερο σε μέγεθος από καρύδι πλατενουμε με το χέρι γεμίζουμε και αφού το κλείσουμε σε σχήμα τρίγωνο κάνουμε τρυπούλες με το πιρούνι από πάνω ώστε να ρουφήξουν σιρόπι, εφ όσον δεν έχουμε το κατάλληλο εργαλείο να το κεντησουμε.
Ψήνουμε στους 170 για μισή περίπου ώρα να ροδισουν καλά.
Σιρόπι
2 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
1 ποτήρι μέλι λίγο λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε 5 λεπτά τη ζάχαρη με το νερό και προσθέτουμε το λεμόνι.Αφηνουμε να κρυώσει 5 λεπτά και προσθέτουμε το μέλι.Αφηνουμε να κρυώσει εντελώς.
Βουτάμε για λιγότερο από 1 λεπτό στο κρύο σιρόπι τα καυτά σεκεράκια. Πριν να βγει το κάθε ταψί βάζουμε το σιρόπι στο ψυγείο να είναι πάντα κρύο. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο καρύδι.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ
Όταν σερβίρουμε βουτάμε ένα πηρούνι σε μέλι και περιχυνουμε να γυαλίσουν.
Η Συνταγή είναι από Nina Thermou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.