Συνταγές
Είναι να μην αρχίσεις. Με αυτές τις Σαγανοκροκέτες δεν χρειάζεσαι κυρίως πιάτο.
Όλοι μας έχουμε βρεθεί σε τραπέζι, όπου να υπάρχει ένα ορεκτικό πιάτο με το οποίο εν τέλει χορτάσαμε. Σήμερα σου παρουσιάζουμε ένα παρόμοιο πιάτο για φανταστικές σαγανοκροκέτες με δύο τυριά που θα τις φτιάχνεις σε κάθε τραπέζι! Καλή απόλαυση!
Υλικά (15 περίπου κομμάτια)
-400 γρ. γκούντα
-30 γρ. γραβιέρα
-3 αυγά
-2 κουταλιές αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-1 κουταλάκι μπεικιν
-αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Αρχικά παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τα τυριά μας και τα αυγά και ανακατεύουμε με τα χέρια.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές, ενώ στη πορεία προσθέτουμε και αλάτι-πιπέρι.
Σημείωση: Αλάτι προσθέτουμε ανάλογα με το πόσο αλμυρά είναι τα τυριά μας.
Κατόπιν, πλάθουμε 15 μπαλάκια και τα βάζουμε για τουλάχιστον 6 ώρες στην κατάψυξη.
Μετά το πέρας των 6 ωρών, βάζουμε αρκετό λάδι (ικανό να καλύπτει τις μπάλες) σε κατσαρόλα ή φριτέζα και το ζεσταίνουμε.
Ρίχνουμε 4-5 μπάλες σε κάθε τηγανιά και ανακατεύουμε ελαφρώς μέχρι να ροδίσουν.
Τέλος, όταν είναι έτοιμες τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Έτοιμες οι σαγανοκροκέτες μας για να τις βάλουμε απευθείας στο τραπέζι γιατί όσο τις κρατάς στην κουζίνα, μάλλον θα τις απολαύσεις μόνο εσύ και όχι οι καλεσμένοι! Καλή επιτυχία!
Δες το βίντεο της συνταγής μας παρακάτω:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!