Συνταγές
Πολύ ωραία! Ψαροκροκέτες μπακαλιάρου, σκορδαλιά και παντζάρια για σήμερα.
Η Συνταγή είναι από Katerina Valma – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τις Ψαροκροκετες σχετικά ξαρμυριζουμε τον μπακαλιάρο αλλάζοντας το νερό για περίπου 1μιση μέρα.
Βγάζουμε όλο το ψαχνό σε μια λεκανιτσα αφαιροντας το δέρμα του ψαριού και ψιλοκοβουμε με τα χέρια μου το ψαχνό.
Σε ένα βαθυ μπολ η μία λεκανιτσα φτιάχνω το χυλό με αλεύρι νεράκι μπύρα, πιπέρι, μια πρέζα ζάχαρι κ προσθέτουμε ένα αβγό.
Προαιρετικά το αβγό για όσους νηστεύουν. Για όσες δεν θέλουν μπύρα βάζουμε σόδα σε κουτάκι..ο χυλός να μην είναι σφικτος.
Προσθέτουμε μέσα το ψάρι αφού το έχουμε ψάξει για κόκαλα
Με προσοχή γιατί πάντα ξεφεύγει κάποιο. Αν είναι για παιδιά.
Το αφήνουμε τουλάχιστον δύο με τρεις ώρες στο ψυγείο ίσως και από το βράδυ.
Γίνεται νοστιμότερα και δεν ρουφάει λάδι.
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Ρίχνουμε με κουτάλι.
Για την σκορδαλιά την έκανα με πατάτες, σκόρδο ξύδι μπόλικο λάδι, αλάτι και έτριψα καρύδι στο μουλτι.
Παντζάρια με λάδι ξύδι και καρύδια σαλάτα.. Μέσα στις πατάτες που βράζουν, σένα τούλι προσθέτω ότι αφαίρεσουμε από τον μπακαλιάρο και έτσι παίρνουν γεύση κατόπιν το αφαιρουμε και το πετάμε
Σαν το σπιτικό δεν έχει!
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ..
Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και θα μας θυμηθείς
Η Συνταγή είναι από Katerina Valma – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.