Ορεκτικα
Ρόλα μελιτζάνας με φέτα – γεύση και ομορφιά μαζί!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
3μελιτζάνες φλάσκες
150 γραμ. φέτα
λίγο ελαιόλαδο
1/2 φλ τριμμένη μοτσαρελα
Για την σάλτσα
¼ φλ. ελαιόλαδο
1 ξέρο κρεμμύδι κομμένα σε λεπτές φέτες
1 σκ. σκόρδο
3μεγάλες ψιλοκομμένες ντομάτες
αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κ.σ. δυόσμο
Εκτέλεση:
Ξεκινάμε τα ρολάκια μελιτζάνας, πλένοντας πρώτα και σκουπίζοντας τις μελιτζάνες.
Τις κόβουμε σε λεπτές φέτες πάχους 1,5 εκατοστού. Τις αραδιάζουμε σε 2 λαμαρίνες στρωμένες με λαδόκολλα. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς C για 10-15′ να μαλακώσουν ελαφρά.
Για τη σάλτσα
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και μαραίνουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Ρίχνουμε τις ντομάτες, το αλάτι, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τη ζάχαρη και βράζουμε τα υλικά για 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Τέλος προσθέτουμε στη σάλτσα ψιλοκομμένο τον μαϊντανό και το δυόσμο.
Στη συνέχεια τοποθετούμε σε κάθε φέτα μελιτζάνας μια κ. σ από την σάλτσα και ένα μπαστουνάκι φέτας και την τυλίγουμε σε ρολό. Αφού ετοιμάσουμε όλα τα ρολά τα βάζουμε σε ένα βαθύ ταψί το ένα δίπλα στο άλλο, ρίχνουμε από πάνω λίγο τριμμένη μοτσαρελα.
Ψήνουμε σε ρπροθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Η Συνταγή είναι από κ. Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.