Συνταγές
Ρυζόγαλο πεντανόστιμο και πολύ αγαπημένο – για να γλυκαθούμε λίγο
Η Συνταγή είναι από Αννα Κασσανδρεια – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
100γρ ρύζι γλασε εγώ το έκανα με Καρολινα
1100μλ γάλα
120 γρ ζάχαρη .
1 βανίλια
Κανέλα
1 κ.γ κορν φλαουρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από την κανέλα σ μια κατσαρόλα ( κρατάω 50 γρ από το γάλα για να ανακακατεψω το κορν φλαουρ) . Μόλις πάρει βράση το γάλα χαμηλώνουμε αρκετά τη φωτιά και σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε το ρυζόγαλο να σιγοβράσει για 20 με 25 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα με μία κουτάλα.
Λίγο πριν το τέλος ρίχνουμε και το γάλα με το κορν φλαουρ και ανακατεύουμε .
Εμένα τα μάτια μου στη κουζίνα είναι μέχρι το 6 μόλις πήρε βράσεις το χαμηλωνουμε στο 2
Οταν είναι έτοιμο και έχει χυλώσει το αδειάζουμε σε μπολάκια και τα αφήνουμε για λίγο έξω . Μετά τα βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσουν και βάζουμε από πάνω από κανέλα.
Η Συνταγή είναι από Αννα Κασσανδρεια – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή ..
Κερνάμε νοστιμότατο ρυζόγαλο.
Η Συνταγή είναι από κ. Baitsa Papafilipou – “Χρυσές Συνταγές”.
Υλικά
Επτά φυλτζανες γάλα
Μια φυλτζανα ρύζι Καρολίνα
Δέκα κσ ζάχαρη
Μια κοφτή κγ αλάτι
Τρεις κσ κιρν φλαου ζαχαροπλαστικής
Εκτέλεση
Βράζουμε το ρύζι ξεχωριστά,σε μια κατσαρόλα βράζουμε το γάλα με την ζάχαρη και μετά ρίχνουμε και το ρύζι το βρασμένο
Παράλληλα σε μια φυλτζανα γάλα λιώνουμε το κορν φλαου και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα ανακατεψα καλά και αφήνουμε να βράσει μέχρι να πήξει σερβιρα με κανέλα
Βάζουμε και δυο βανίλιες και μια φλούδα απο λεμόνι που μετα την βγάζουμε…….απο επάνω η καρδούλα είναι ζελέ που μπορούμε να κάνουμε σε φορμάκια …..
Η Συνταγή είναι από κ. Baitsa Papafilipou – “Χρυσές Συνταγές”.