Συνταγές
Όμορφα φτιαγμένα, λαχταριστά ροξάκια – σπιτικά και αγαπημένα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “ Pellumbesha Lumi – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι του νερού Καλαμποκέλαιο
1 ποτήρι του νερού χλιαρό γάλα
3 αυγά
1 φακελάκι μαγιά ξερή .9 γρ
1 μπέικιν
1 βανίλια
Μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Κακάο
3 ποτήρια του νερού περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις ζύμη να μην κολλάει στα χέρια.
Σιρόπι
Ένα κιλό ζάχαρη
4 ποτήρια του νερού νερό.
2 κουταλιές της σούπας μέλι
2 ξύλα κανέλας
Βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το σιρόπι περίπου 10 λεπτά μαζί με το ξύλο κανέλας και στο τέλος προσθέτουμε το μέλι και τη βανίλια.
Σε μία λεκανίτσα ρίχνουμε το χλιαρό γάλα ανακατεύοντας και την μαγιά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι. Τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα το αλεύρι. Σιγά σιγά το μεικτή βανίλια και ζυμώνουμε καλά η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια
Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο. Και στο ένα κομμάτι προσθέτουμε το κακάο. Όσο σκούρο το θέλουμε. Και το ζυμώνουμε καλά
Το αφήνουμε. Για μισή ώρα περίπου
Στο πάγκο. Ανοίγουμε το ένα κομμάτι από το ζυμάρι σε φύλο. Και το άλλο και το βάζουμε πάνω στο άλλο και το κάνουμε ρολό.
Κόβουμε σε κομμάτια. Στο ταψί. Τα αφήνουμε για μισή ώρα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα
Αφού ψηθούν. Και είναι ζεστά. Ρίχνουμε το χλιαρό σιρόπι. Μέσα στο ταψί
Η δοσολογία αυτή γίνονται Δύο ταψιά κουζίνας.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “ Pellumbesha Lumi – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Ήρθε η ώρα να δεις όλη την λίστα με τις πιο ξεχωριστές συνταγές για ροξάκια– Καλή σου απόλαυση!