Συνταγές
Ρολό πανσέτα γεμιστό με μανιτάρια, πιπεριές και κρέμα γάλακτος – Ό,τι πρέπει για κυριακάτικα και γιορτινά γεύματα!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Θεσπέσιο!!!! Δεν έχω λόγια γι’ αυτό το πιάτο η γεύση του ονειρεμένη.
Η συνταγή είναι από Kiki Maxairidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα τηγάνι περνάμε την πανσέτα να πάρει χρώμα και την βάζουμε σε ένα ταψί.
Τσιγαρίζουμε ένα ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, τα μανιτάρια και τις πιπεριές να σωταριστούν.
Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, κεφαλοτύρι τριμμένο, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε να δέσει η σάλτσα και τα ρίχνουμε στην πανσέτα.
Τυλίγουμε και στερεώνουμε με ξυλάκια από σουβλάκια, ρίχνουμε λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι από πάνω, λίγο νεράκι στον πάτο και το βάζουμε στον φούρνο να πάρει χρώμα.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.
Η συνταγή είναι από Kiki Maxairidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική είναι ένας δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας και να φτιάξει αναμφισβήτητα μοναδικές δημιουργίες.
Δείτε πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Το πιο νόστιμο, ζουμερό ρολό με κρέμα τυριού
Υλικά για (8-10 άτομα)
- 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
- 1 αυγό
- αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
- 1 φλιτζάνι λάδι
- 1 κουταλιά γλυκού κέτσαπ
- 1 κουταλιά γλυκού μουστάρδα
- 3-4 μεγάλες πατάτες
- 100 γρ. φέτα
- 100 γρ. τυρί κρέμα
- 100 γρ. κασέρι
- 1 κουταλιά σούπας σκόνη λαχανικών
- λίγους κόκκους χρωματιστά πιπέρια
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε τον κιμά με το ψωμί, το κρεμμύδι, το αυγό, τα μπαχαρικά, την κέτσαπ, τη μουστάρδα και 3 κουταλιές λάδι.
Σε ένα μπολ τρίβουμε όλα τα τυριά και προσθέτουμε λίγο πιπέρι και ρίγανη.
Απλώνουμε το μείγμα του κιμά σε μια λαδόκολλά και βάζουμε στο κέντρο κατά μήκος τα τυριά.
Με τη βοήθεια της λαδόκολλας σχηματίζουμε ένα ρολό και τις πατάτες, ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι, αλάτι, πιπέρι, τη σκόνη λαχανικών και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ψηθεί καλά το φαγητό.
Tips : Ψήνουμε για 20 περίπου λεπτά το φαγητό χωρίς νερό, για να κάνουν κρούστα οι πατάτες και το ρολό και ύστερα προσθέτουμε νερό για να μαλακώσουν.
πηγή: «Τα περί μαγειρικής από την Ελένη», Εκδόσεις: ΔΙΣΙΓΜΑ – Ελένη Γκολοβόδα