Συνταγές
Ρολλάκια κανέλας που θα γίνουν ανάρπαστα!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ευδοξία Νεοφύτου Γεωργίου – ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ”
Υλικα
βούτυρο λιωμένο (115 g)
γάλα, ζεστό στην αφή (480 mL)
ζάχαρη (100 g)
1 φακελακι ξηρή μαγιά
αλεύρι, (625 g)
1 κουταλάκι του γλυκού baiking
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
Γεμιση
βούτυρο, μαλακό (170 g) ελαφριά καστανή ζάχαρη (165 g)
2 κουταλιές κανέλα
Σαλτσα
Φιλαδελφια 55 γρ
2 κουταλιες σουπας λιωμενο βοτυρο
2 κουταλιες σουπας γαλα
1 κουταλακι γλυκο βανιλια υγρη
120 γρ ζαχαρη αχνη
Εκτέλεση
Στο μπολ του μιξερ βαζουμε το ζεστό γάλα, το λιωμένο βούτυρο και την ζάχαρη ανακατατευουμε με ενα πιρουνι.
Πασπαλίζουμε την ξηρη μαγια πάνω στο ζεστό μείγμα και αφήνουμε να αφήσει για 1 λεπτό.
Προσθέστε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις βαζω το μπεικιν το αλατι και ανακατέψτε στο μιξερ ισως χρειαστει και περισσοτερο αλευρι θα το δειτε
Καλύψτε το μπολ με πετσέτα ή πλαστικό περιτύλιγμα και τοποθετήστε το σε ένα ζεστό μέρος για να ξεκουραστει για 1 ώρα.
Μετά από 1 ώρα, η ζύμη θα πρέπει να έχει σχεδόν διπλασιαστεί σε μέγεθος.
Απλώστε το μαλακό βούτυρο πάνω στη ζύμη.Πασπαλίστε με καστανή ζάχαρη και κανέλας Πιέστε το μείγμα στο βούτυρο.
Τυλίξτε τη ζύμη ρολο και κοβετε τα βαζετε σε ταψι με αντικολλητικο χαρτι και τα αφηνουμε να ξεκουραστουν για 30 λεπτα με πετσετα απο πανω
Προθερμενουμε τον φουρνο 180 βαθμους για 25-30 λεπτα
Για την σαλτσα βαζουμε τα υλικα σε μπολ και κτυπαμε και βαζουμε πανω απο τα ζεστα ρολακια
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ευδοξία Νεοφύτου Γεωργίου – ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ”