Connect with us

Γλυκα

Το καλό πράγμα φαίνεται από την εικόνα! Ήρθαν τα αφράτα ρολάκια κανέλας που θα τα φτιάχνετε συνέχεια..

Published

on

Το καλό πράγμα φαίνεται από την εικόνα Ήρθαν τα αφράτα ρολάκια κανέλας που θα τα φτιάχνετε συνέχεια..

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Εύκολη και εντυπωσιακή συνταγή που θα πάθετε πλάκα για ρολάκια κανέλας ..πολύ καλύτερα από γνωστά boulangerie της πόλης σου!!!

Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitris Michailidis

Υλικά 
για τη ζύμη
5 γρ. μαγιά στιγμής
90 γρ. γάλα χλιαρό
250 γρ. αλεύρι σκληρό
50 γρ. ζάχαρη
40 γρ. λιωμένο βούτυρο
1 αυγό
1/2 κ.γ. αλάτι

για τη γέμιση
60 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. καστανή ζάχαρη
1 κ.σ. κανέλα
1/2 κ.σ. κορν φλάουρ

για το γλάσο
110 γρ. κρέμα τυρί
40 γρ. άχνη
1 βανιλίνη
6 έως 8 κ.σ. γάλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή αδειάζοντας στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, τη ζάχαρι, τη μαγιά, το χλιαρό γάλα, το αλάτι, το αυγό, το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε με το μίξερ έως ότου η ζύμη να μην ξεκολάει από το φτερό του μίξερ. Χρειάζονται περίπου 10 λεπτά ανακατέματος.
Μετά από αυτό τον χρόνο ανακατέματος, σταματάμε το μίξερ και αφαιρούμε τη ζύμη, την οποία βάζουμε σε ένα μπωλ ελαφρώς λαδωμένο. Η ζύμη μας είναι ελαστική και μπορείτε να το δείτε ανοίγοντάς την λίγο με τα χέρια σας.

Ζυμώνουμε με τα χέρια μας ελαφρώς τη ζύμη, σκεπάζουμε με μεμβράνη το μπωλ και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου 1,5 ώρα ώστε να φουσκώσει σχεδόν κατά το διπλάσιο.
Προχωράμε στο επόμενο βήμα που είναι η παρασκευή της γέμισης. Για να γίνει αυτό, ρίχνουμε σε ένα άλλο μπωλ, το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, τη καστανή ζάχαρι, την κανέλα, το κορν φλάουερ, και ανακατεύουμε αυτά τα υλικά με τη μαρίζ.

Μετά από την 1,5 ώρα, αφαιρούμε τη μεμβράνη από το μπωλ με τη ζύμη, αλευρώνουμε το τραπέζι, και βάζουμε τη ζύμη επάνω στο τραπέζι για να την ανοίξουμε με τον πλάστη σε ένα φύλλο διαστάσεων περίπου 30Χ40 εκατοστών.
Kατόπιν, αδειάζουμε με τη μαρίζ το περιεχόμενο από το μπωλ με την γέμιση και το απλώνουμε ομοιόμορφα με τη σπάτουλα σε όλη την επιφάνεια του φύλλου της ζύμης, αφήνοντας τα άκρα χωρίς γέμιση.

Με το πινέλο, αλείφουμε τα πλάγια του φύλλου με νερό.
Τυλίγουμε τώρα το φύλλο σαν ρολό.

Κόβουμε το ρολό σε 11 ίσα κομμάτια πάχους περίπου 2 εκατοστών. Ετσι, φτιάχνουμε τα ρολάκια.
Στρώνουμε λαδόκολλα σε μία λαμαρίνα ψησίματος και βάζουμε τα ρολάκια το ένα δίπλα στο άλλο, με την κομμένη πλευρά να κάθεται στη λαμαρίνα.

Σκεπάζουμε την λαμαρίνα με μία πετσέτα κουζίνας και την αφήνουμε σε ένα ζεστό μέρος για 45 λεπτά.
Μετά από αυτό το χρόνο, αφαιρούμε την πετσέτα και με ένα πινέλο, αλείφουμε τα ρολάκια με λιωμένο βούτυρο.

Προθερμαίνουμε το φούρνο και βάζουμε τη λαμαρίνα στους 175 βαθμούς για 15 έως 20 λεπτά στον αέρα.
Προχωράμε στο επόμενο βήμα που είναι η παρασκευή του γλάσου. Για να γίνει αυτό, βάζουμε σε ένα μπωλ το τυρί κρέμα, τη ζάχαρι άχνη, τη βανιλίνη, το γάλα και ανακατεύουμε καλά με το αναδευτήρι έως ότου τα υλικά να λιώσουν καλά.

Μετά το ψήσιμο, βγάζουμε τη λαμαρίνα από το φούρνο.
Βάζουμε το γλάσο σε ένα κορνέ και το ρίχνουμε αργά σε όλα τα ρολάκια.

Μετά και από το στόλισμα με το γλάσο, η συνταγή μας είναι έτοιμη!

Δες αναλυτικά όλα τα βήματα στο παρακάτω βίντεο.

Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι για να δεις κιάλλες νόστιμες συνταγές για “ρολάκια κανέλας “.

Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitris Michailidis

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Το Πάσχα πλησιάζει – συνταγή για τσουρέκια με ίνες και μοσχομυριστά!

Συνταγές2 ώρες ago

Φανταστικά κουλουράκια με άρωμα και γεύση τσουρεκιού

Συνταγές4 ώρες ago

Νόστιμο και εύκολο μπισκοτογλυκό με βουτυρόκρεμα – Κουταλιά και απόλαυση!

Συνταγές18 ώρες ago

Κάπου κάπου χρειάζεται! Είναι κάποιες μέρες που δεν θες τίποτα να φτιάξεις..

Συνταγές20 ώρες ago

Τραγανά τυροπιτάκια κουρού – πετυχημένα και νόστιμα

Συνταγές22 ώρες ago

Έτοιμο και το παγωτό μας βανίλια με μπισκότα ορεο

Γλυκα24 ώρες ago

Ένα ξεχωριστό γλυκο σε γεύση και άρωμα – γλυκό Φυστίκι Αιγίνης πράσινο

Συνταγές1 ημέρα ago

Φανταστική σπανακοτυρόπιτα με πολύ ωραίο τραγανό φύλο!!

Συνταγές1 ημέρα ago

Σούπα με λαχανικά και βραστή γίδα – χορταστική και γευστική

Συνταγές1 ημέρα ago

Είναι σκέτο γλύκισμα! Έτσι φτιάχνονται σωστά οι μελιτζάνες στο φούρνο!

Συνταγές2 ημέρες ago

Σκέτη απόλαυση το γλυκό ψυγείου με βάση το τσουρέκι και ζελέ φράουλα

Συνταγές2 ημέρες ago

Αυτό είναι το πιο καταπληκτικό προζυμιένιο κολατσιό για τα παιδιά!

Συνταγές2 ημέρες ago

Όλοι το ξέρουν ότι είναι απαραίτητο με το απογευματινό μας καφεδάκι ένα κομμάτι νόστιμη γαλατόπιτα με μέλι

Συνταγές2 ημέρες ago

Σήμερα φτιάξαμε όμορφες και λατρεμένες καριόκες !

Συνταγές2 ημέρες ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές2 ημέρες ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές3 ημέρες ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές3 ημέρες ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές3 ημέρες ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές3 ημέρες ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές3 ημέρες ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές3 ημέρες ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές3 ημέρες ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές4 ημέρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές4 ημέρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές4 ημέρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές4 ημέρες ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές5 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές5 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Exit mobile version