Γλυκα
Το καλό πράγμα φαίνεται από την εικόνα! Ήρθαν τα αφράτα ρολάκια κανέλας που θα τα φτιάχνετε συνέχεια..
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Εύκολη και εντυπωσιακή συνταγή που θα πάθετε πλάκα για ρολάκια κανέλας ..πολύ καλύτερα από γνωστά boulangerie της πόλης σου!!!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitris Michailidis
Υλικά
για τη ζύμη
5 γρ. μαγιά στιγμής
90 γρ. γάλα χλιαρό
250 γρ. αλεύρι σκληρό
50 γρ. ζάχαρη
40 γρ. λιωμένο βούτυρο
1 αυγό
1/2 κ.γ. αλάτι
για τη γέμιση
60 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. καστανή ζάχαρη
1 κ.σ. κανέλα
1/2 κ.σ. κορν φλάουρ
για το γλάσο
110 γρ. κρέμα τυρί
40 γρ. άχνη
1 βανιλίνη
6 έως 8 κ.σ. γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή αδειάζοντας στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, τη ζάχαρι, τη μαγιά, το χλιαρό γάλα, το αλάτι, το αυγό, το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε με το μίξερ έως ότου η ζύμη να μην ξεκολάει από το φτερό του μίξερ. Χρειάζονται περίπου 10 λεπτά ανακατέματος.
Μετά από αυτό τον χρόνο ανακατέματος, σταματάμε το μίξερ και αφαιρούμε τη ζύμη, την οποία βάζουμε σε ένα μπωλ ελαφρώς λαδωμένο. Η ζύμη μας είναι ελαστική και μπορείτε να το δείτε ανοίγοντάς την λίγο με τα χέρια σας.
Ζυμώνουμε με τα χέρια μας ελαφρώς τη ζύμη, σκεπάζουμε με μεμβράνη το μπωλ και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου 1,5 ώρα ώστε να φουσκώσει σχεδόν κατά το διπλάσιο.
Προχωράμε στο επόμενο βήμα που είναι η παρασκευή της γέμισης. Για να γίνει αυτό, ρίχνουμε σε ένα άλλο μπωλ, το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, τη καστανή ζάχαρι, την κανέλα, το κορν φλάουερ, και ανακατεύουμε αυτά τα υλικά με τη μαρίζ.
Μετά από την 1,5 ώρα, αφαιρούμε τη μεμβράνη από το μπωλ με τη ζύμη, αλευρώνουμε το τραπέζι, και βάζουμε τη ζύμη επάνω στο τραπέζι για να την ανοίξουμε με τον πλάστη σε ένα φύλλο διαστάσεων περίπου 30Χ40 εκατοστών.
Kατόπιν, αδειάζουμε με τη μαρίζ το περιεχόμενο από το μπωλ με την γέμιση και το απλώνουμε ομοιόμορφα με τη σπάτουλα σε όλη την επιφάνεια του φύλλου της ζύμης, αφήνοντας τα άκρα χωρίς γέμιση.
Με το πινέλο, αλείφουμε τα πλάγια του φύλλου με νερό.
Τυλίγουμε τώρα το φύλλο σαν ρολό.
Κόβουμε το ρολό σε 11 ίσα κομμάτια πάχους περίπου 2 εκατοστών. Ετσι, φτιάχνουμε τα ρολάκια.
Στρώνουμε λαδόκολλα σε μία λαμαρίνα ψησίματος και βάζουμε τα ρολάκια το ένα δίπλα στο άλλο, με την κομμένη πλευρά να κάθεται στη λαμαρίνα.
Σκεπάζουμε την λαμαρίνα με μία πετσέτα κουζίνας και την αφήνουμε σε ένα ζεστό μέρος για 45 λεπτά.
Μετά από αυτό το χρόνο, αφαιρούμε την πετσέτα και με ένα πινέλο, αλείφουμε τα ρολάκια με λιωμένο βούτυρο.
Προθερμαίνουμε το φούρνο και βάζουμε τη λαμαρίνα στους 175 βαθμούς για 15 έως 20 λεπτά στον αέρα.
Προχωράμε στο επόμενο βήμα που είναι η παρασκευή του γλάσου. Για να γίνει αυτό, βάζουμε σε ένα μπωλ το τυρί κρέμα, τη ζάχαρι άχνη, τη βανιλίνη, το γάλα και ανακατεύουμε καλά με το αναδευτήρι έως ότου τα υλικά να λιώσουν καλά.
Μετά το ψήσιμο, βγάζουμε τη λαμαρίνα από το φούρνο.
Βάζουμε το γλάσο σε ένα κορνέ και το ρίχνουμε αργά σε όλα τα ρολάκια.
Μετά και από το στόλισμα με το γλάσο, η συνταγή μας είναι έτοιμη!
Δες αναλυτικά όλα τα βήματα στο παρακάτω βίντεο.
Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι για να δεις κιάλλες νόστιμες συνταγές για “ρολάκια κανέλας “.
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitris Michailidis