Συνταγές
Να τα φτιάξετε οπωσδήποτε! Ρολάκια κανέλας (Cinnamon rolls) μια υπέροχη λιχουδιά
Η Συνταγή είναι από Elena Psillia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
Για τη ζύμη:
2 + 3/4 (345γρ) κούπες αλεύρι γοχ
1/4 κουπας (50γρ) ζάχαρη
1 κγ αλάτι
1 φακελάκι μαγιά ξηρή
3/4 κούπας (180ml) γάλα
1/4 κούπας ή 4 κσ (60γρ) βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 μεγάλο αυγό
Για τη γέμιση:
1/4 κούπας ή 4κσ (60γρ) βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1/4 κούπας (50γρ) ζάχαρη μαλακή σκούρα καφέ ή κρυσταλλική καστανή
1 κσ κανέλα
Για το βανιλια icing:
1 κουπα (120γρ) άχνη ζάχαρη
2 κσ γάλα
1 κγ βανιλια εκχύλισμα
Εκτέλεση:
Στο κάδο του μίξερ βαζετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και τη μαγιά και ανακατεύετε. Ζεσταίνετε το γάλα με το βούτυρο μεχρι να λιώσει και το προσθέτετεστο κάδο του μίξερ. Προσοχή να μην είναι καυτό και κάψετε τη μαγιά. Αν ειναι πολυ ζεστό το αφήνετε λίγο να κρυώσει ελάχιστα. Προσθετετε και το αυγό και με το γαντζο ζυμώνετε. Ίσως χρειαστεί λιγο αλευρακι ακόμη, 2 με 3 κσ.
Τη ζυμη την θέλουμε να είναι μαλακή. Μολις ξεκολλάει από τα τοιχώματα ειναι ετοιμη. Την βγαζετε σε αλευρωμενη ελαφρά επιφανεια και την ζυμώνετε για 3 λεπτά. Σχηματιζετε μια μπαλα την καλύπτετε με μια πετσετα και την αφηνετε να ξεκουραστεί.
Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη γεμιση. Σε ενα μπωλ ανακατευετε τη ζάχαρη με την κανέλα.
Με ενα πλαστη ανοίγετε τη ζυμη σε ορθογώνιο 30×38εκ. Αλειφετε σε όλη την επιφάνεια το βουτυρο και πασπαλίζετε με τη κανελοζαχαρη, πιέστε ελαφρά να κολλήσει στο βούτυρο. Κοβετε με κοφτερό μαχαίρι το ρολο σε 12 κομμάτια.
Βουτυρωνετε μια ταρτιερα ή ταψάκι και τα τοποθετειτε.
Αν σας έχει πέσει γεμιση μαζευτε και πασπασπαλιστε τα απο πανω στο τέλος. Καλυπτετε με μεμβρανη η πετσέτα και αφηνετε σε ζεστό περιβάλλον να φουσκώσουν για 1 – 2 ώρες, εξαρτάται από το ποσο ζεστος ειναι ο χώρος. Τα δικά μου στην 1 1/2 ωρα ήταν έτοιμα. Όταν έχουν διπλασιαστεί σε όγκο τα ψήνετε σε προθερμασμενο φούρνο για 30 με 35 λεπτά ανάλογα πάντα τον φουρνο. Αν δείτε ότι παίρνουν έντονο χρώμα στις άκρες καλυψτε με λίγο αλουμινοχαρτο και χαρτί ψησίματος. Όσο ψήνονται ετοιμάζετε το γλασο βανίλιας.
Σε ενα μπωλ βαζετε τα υλικα και ανακατεύετε καλά. Αν σας βγει πηχτο και το θέλετε πιο αραιό προσθέστε ελάχιστο γάλα.
Βγάζετε απο το φούρνο τα ρολακια και τα αφηνετε να σταθούν για 10 λεπτά. Περιχύνετε μετά με το γλασο και απολαμβάνετε. Ειναι πολυ αφράτα και παρα πολυ νόστιμα!! Απο τις πιο ωραίες συνταγές για ρολα κανελας που εχω φτιάξει
Η Συνταγή είναι από Elena Psillia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.