Συνταγές
Το απλούστερο ριζότο με κολοκύθα και Amaretto
Νόστιμη Συνταγή από κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Υλικά
400 γραμ. ρύζι Αρμπόριο η Καρολίνα
300 γραμ. κολοκύθα βρασμένη και περασμένη στο μίξερ
180 γραμ. βούτυρο – 100 γραμ. στην αρχή και 80 γραμ. για το δέσιμο
1 λίτρο ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλο
1 κρεμμύδι κόκκινο ψιλοκομμένο
50 γραμ. amaretti μπισκότο
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 σφηνάκι amaretto di Saronno
100 γραμ. παρμεζάνα τριμμένη
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα φαρδύ τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το κρεμμύδι, τον πουρέ κολοκύθας, αλάτι, πιπέρι, και αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά.
Ύστερα, ρίχνουμε μέσα το ρύζι και ανακατεύουμε.
Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε καλά μέχρι να εξατμιστεί.
Σε μία κατσαρόλα έχουμε βάλει το ζωμό να βράζει και ξεκινάμε να τον ρίχνουμε κουτάλα – κουτάλα, μέσα στο ρύζι, πάντα πάνω στην φωτιά.
Κάθε φορά που εξατμίζεται λίγο ο ζωμός επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία ανακατεύοντας συνέχεια.
Μετά από 20 λεπτά περίπου από τη στιγμή που προσθέτουμε το ρύζι, το ριζότο μας είναι έτοιμο.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και τελειώνουμε, δένοντας με το υπόλοιπο βούτυρο την παρμεζάνα και το σφηνάκι amaretto.
Το σκεπάζουμε για 2 -3 λεπτά να ξεκουραστεί και το σερβίρουμε γαρνίροντας με το μπισκότο που το έχουμε κάνει σκόνη.
Συνταγή/Φώτο της κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!