Συνταγές
Σίγουρα δεν θα έχετε φάει νοστιμότερα ραβιόλα γεμιστά με κασέρι και μπέικον
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Margarita Kariwtou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
ΜΕ ΠΡΟΖΥΜΙ :
Δόση : για 4-6 άτομα
Υλικά
200 γρ. προζύμι αναπιασμένο
400 γρ αλεύρι κίτρινο σκληρό ή γ.ο.χ και επιπλέον για τον πάγκο
180- 200 γρ περίπου νερό
Ετοιμάζουμε την ζύμη :
Αναμειγνύουμε το προζύμι με το αλεύρι και προσθέτουμε το νερό σταδιακά, μέχρι να πάρουμε μια ζύμη μάλλον σφιχτή, ώστε να μπορεί να κοπεί και να κρατήσει το σχήμα της!
Σκεπάζουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 2 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου
ή μπορούμε να την βάλουμε μετά το 2ωρο για 24 -48 ώρες στο ψυγείο για να μας δώσει περισσότερα αρώματα το προζύμι και την χρησιμοποιούμε απευθείας **Προτιμώ την δεύτερη διαδικασία ,του ψυγείου!
Αναποδογυρίζουμε τη ζύμη επάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας
Χωρίζουμε στα 4 και πλάθουμε μπαλίτσες
Με την φυλλομηχανή ή με τον πλάστη ανοίγουμε την κάθε μπαλίτσα σε φύλλο πάχους 4 χιλιοστών
Απλώνουμε το κάθε φύλλο,βάζουμε κατά διαστήματα την γέμιση που επιθυμούμε και βάζουμε από πάνω ,δεύτερο φύλλο
Με κουπάτ κόβουμε τα ραβιόλια
Βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό για 2-3 λεπτά
Τα σουρώνουμε και τα γαρνίρουμε με φρέσκο καυτό λιωμένο βούτυρο , 2-3 κσ από το νερό που τα βράσαμε ,πιπέρι και θυμάρι
Σερβίρουμε με μπόλικο τριμμένο τυρί
Τρώγονται ζεστά , αλλά και κρύα
Αν θέλουμε να τα διατηρήσουμε για να τα βράσουμε αργότερα , θα πρέπει να τα βάλουμε αμέσως στο ψυγείο για να μην φουσκώσει η ζύμη
Μπορούμε επίσης να τα καταψύξουμε και να τα μαγειρέψουμε κάποια άλλη στιγμή
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Margarita Kariwtou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”