Συνταγές
Πώ πώ πώ!!! Υπέροχα νηστίσιμα μπισκότα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Despo Ermogenous– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 Spry 350g (φυτικό βούτυρο)
1/2φλ.ηλιέλαιο
1 φλ.ζάχαρη ή 2 φλ.ζάχαρη άχνη
1 ποτ.χυμο πορτοκαλιού
2 βανίλιες
2κγ. ανθόνερο
2 κ.γ μπεικιν πάουντερ
1 κγ.σόδα κοφτό
7,1/2 ποτ. αλεύρι ζαχαροπλαστικής(900g)
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ τον βούτυρο, ηλιέλαιο και την ζάχαρη καλά να γίνει σαν σαντιγί. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού μαζί με τη σόδα.Βαζουμε την βανίλια, ανθονερο και ξύσμα πορτοκαλιού. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε μέσα το μπεικιν πάουντερ και το βάζουμε λίγο λίγο (μπορεί να χρειαστεί ακόμη λίγο).Να γίνει μαλακή ζύμη όχι σφικτή.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
Στα στρογγιλά βάζουμε αμύγδαλα σπασμένα και ανακατεύουμε. Κάνουμε μικρές μπαλίτσες και με το δάκτυλο μας πιέζουμε στην μέση ήμε ένα λεμονοσφύκτη.
Όταν ψήνονται και φουσκώσουν ξαναπιέζουμε με το δάκτυλο ή με την άκρη της μαγειρικής ξύλινης κουτάλας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Όταν κρυώσουν στα στρογγυλά βάζουμε μαρμελάδα.Εβαλα μοσφίλου.(Μπορούμε να βάλουμε την μαρμελάδα πριν τα ψήσουμε).Τα βάζουμε σε τάπερ για να διατηρηθούν τραγανά.
Η Συνταγή είναι από κ. Despo Ermogenous– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.