Συνταγές
Πως να φτιάξετε σπιτικό παστίτσιο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Γεύσεις της Ελένης”
ΥΛΙΚΑ
1 1/2 πακ. Μακαρόνια Νο 2
700-800 gr Κιμά μοσχαρίσιο
2 κρεμμύδια τριμμένα
2 σκ. Σκόρδο πολτοποιημενες
1 κουτί ντοματάκια τριμμένα
Μπούκοβο γλυκό
Πάπρικα γλυκιά
Αλάτι
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
Μπαχάρι
Ρεγκάτο τριμμένο
Κεφαλοτύρι πικάντικο τριμμένο
Για την μπεσαμελ…
2 κουτιά Νουνού γεύσεις σπιτικές
3 κουτιά νερό
10 κ.σ. αλεύρι (το παίρνω από τον φούρνο)
Αλάτι
3 κ.σ. βούτυρο
Μοσχοκάρυδο
2 αυγά μικρά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τον κιμά…
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε ελαιόλαδο… Ρίχνουμε τον κιμά, τα μπαχαρικά και αφήνουμε για 1-2 λεπτά… προσθέτουμε τις ντομάτες, 1 κρασοποτηρο νερό και αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά…
Για την μπεσαμελ…
Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τα αυγά σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει ελαφρά… βγάζουμε απο την φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά ανακατεύοντας γρήγορα… στο τελος προσθέτουμε λίγο κεφαλοτύρι τριμμένο…
Μακαρόνια…
Τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό… τα σουρώνουμε… τα καίμε με βούτυρο και τα ανακατεύουμε με κεφαλοτύρι…
Στήσιμο…
Παίρνουμε ένα ταψι… στρώνουμε τα μισα μακαρόνια… Ρίχνουμε τον κιμά… τα υπόλοιπα μακαρόνια… Την μπεσαμελ και τελειώνουμε με τριμμένη φρυγανιά ανακατεμένη με Ρεγκάτο τριμμένο… ψήνουμε για 1 ώρα περίπου στους 170° στον αέρα…
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Γεύσεις της Ελένης”