Μπισκοτα – Κουλουρια
Πτι Φουρ Το αγαπημένο..
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Συνταγή από daxtilostovazo.blogspot.com
Υλικά για τη ζύμη:
325 γρ. βούτυρο αγελάδας σε θερμοκρασία δωματίου.
225 γρ. άχνη ζάχαρη
3 αυγά
2 βανίλιες
500 γρ. αλεύρι μαλακό ζαχαροπλαστικής
Υλικά για την συναρμολόγηση :
400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
400 γρ. τρούφα υγείας
300 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο
Ακόμη θα χρειαστείτε μία μεγάλη σακούλα ζαχαροπλαστικής, μία μικρότερη (για την μαρμελάδα) και μια μύτη ανοξείδωτη Φ 11 ΜΜ οδοντωτή.
Εκτέλεση:
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη και τις βανίλιες για τουλάχιστον 15 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα. Μόλις γίνει μια ωραία κρέμα χαμηλώνουμε την ταχύτητα και ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά.
Προσοχή το έχω πει και σε άλλη συνταγή, το αυγό πρέπει να ενσωματώνετε με το μείγμα μας πριν ρίξουμε το επόμενο. Σταματάμε το μίξερ και στον κάδο ρίχνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι.
Ανακατεύουμε απαλά με το χέρι μέχρι να ενσωματωθεί και το αλεύρι. Το ζυμάρι μας θα είναι σαν ένας πολτός, μην σας φοβίζει, έτσι πρέπει να είναι μια και θα δουλευτεί με σακούλα ζαχαροπλαστικής.
Βάζουμε την μισή ποσότητα της ζύμης μας στην μεγάλη σακούλα και αρχίζουμε να σχηματίζουμε τα πτι φουρ μας. Πρέπει να έχουν απόσταση μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν.
Με το δάχτυλο μας εκεί που έχει κάνει μυτούλα το πατάμε γιατί μην ξεχνάμε ότι πρέπει να ενωθούν δύο-δύο τα πτυ φουρ και θέλουμε να μπορούν να σταθούν χωρίς να γέρνουν.
Παίρνουμε ένα -ένα τα πτι φουρ τα βουτάμε πρώτα στην σοκολάτα μετά στην τρούφα και τα αφήνουμε σε αλουμινόχαρτο να κρυώσουν.