Συνταγές
Προφιτερόλ με κρουασάν και γέμιση μιλφέιγ – Πολύ ωραίο γλυκό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ioanna Koulouri – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο κρουασάν με γέμιση μιλφειγ
250γρ κουβερτουρα γάλακτος
150 γρ γάλα
Έτοιμη σαντιγί ή μισό κουτάκι τσιγκινο κτυπημένο με λίγο γάλα
Λίγο φυστίκι Αιγίνης τριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε το γάλα και βάζουμε τη σοκολάτα να λιώσει αφήνουμε στην άκρη να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου ,στη συνέχεια σε ένα γυάλινο μπολ κόβουμε στα τρία τα κρουασανάκια τα τοποθετούμε μέσα
ρίχνουμε από πάνω τη σοκολάτα να πάει παντού, το ανακατεύουμε και στη συνέχεια βάζουμε τη σαντιγί αν δεν έχουμε έτοιμη μπορούμε ,να φτιάξουμε με μισό τσίγκινο κουτάκι προσθέτοντας λίγο γάλα
ρίχνουμε για γαρνίρισμα φυστίκι Αιγίνης ή ότι άλλο προτιμάμε σε ξηρό καρπό τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες
Η Συνταγή είναι από Ioanna Koulouri – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Ποιό γλυκό να ετοιμάσω;
Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Πολύ ωραίο γλυκάκι! Ένα πανεύκολο προφιτερόλ
Η Συνταγή είναι από Despina Kotsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
200γρ. κουβερτούρα μαύρη
200γρ. κρέμα γάλακτος
1 άνθος αραβοσίτου Γιώτης (τη βραστή κρέμα)
660ml γάλα
100γρ. λευκή κουβερτούρα
1 συσκευασία κρουασανάκια με γέμιση μιλφέιγ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Με τη μαύρη κουβερτούρα και την κρέμα γάλακτος κάνουμε μια γκανάζ (τα λιώνουμε μαζί ώσπου να γίνουν κρέμα ομοιόμορφη), τη βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
Κάνουμε την κρέμα βανίλια με το άνθος αραβοσίτου και μόλις γίνει η κρέμα ρίχνουμε μέσα ψιλοκομμένη τη λευκή κουβερτούρα και βάζουμε και τη λευκή κρέμα στο ψυγείο. Τεμαχίζουμε στα 3 τα κρουασανάκια μου
Όταν κρυώσουν οι κρεμούλες, τις χτυπάμε με το μίξερ, ξεχωριστά την κάθε μια και στήνουμε το γλυκάκι μου! Από πάνω βάζουμε ό, τι έχουμε και ό,τι θέλουμε (τριμμένα καβουρδισμένα αμυγδαλάκια)
Η Συνταγή είναι από Despina Kotsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.