Συνταγές
Προζυμένια φραντζόλα – ένα σπιτικό ψωμάκι μοναδικό
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Σάν θαύμα γίνεται βρε παιδιά από το προζύμι κάθε φορά..
ΥΛΙΚΑ
100 γρμ αναπιασμενο προζύμι
1 μπρίκι χλιαρό νερό μεγάλο
300 γρμ αλεύρι σκληρό
200 γρμ αλεύρι ολικής άλεσης
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμωνουμε, αφήνω σκεπασμένη την ζύμη με μεμβράνη, βάζω την λεκανιτσα σέ Σάκκουλα μέσα και στο φούρνο στους 40 βαθμούς.
Αυτό το κάνω για ζεστασιά στην ζύμη για να γίνει.
Κάθε 40′ κάνω διπλωματα για 4-5 φορές με τά χέρια να τα βουτάω σέ νερό για να γαλακτιζεται ή ζύμη .
Ύστερα βάζω σε φόρμα ξανά στην Σάκκουλα και φούρνο φυσικά και αφήνουμε μέχρι να φουσκώσει ολοκληρωτικά.
Οπότε βρέχω από πάνω με λίγο νερό, και ψήνω για 1 ώρα στους 180.
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσεις τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
ΑΦΡΑΤΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΨΩΜΑΚΙ ΜΕ ΖΑΧΑΡΙΤΣΑ ΕΠΑΝΩ
Η Συνταγή είναι από κ. George Chatzigiatroudakis – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.
ΥΛΙΚΑ:
500 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
180 ΓΡ. ΝΕΡΟ ΧΛΙΑΡΟ
50 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
15 ΓΡ. ΑΛΑΤΙ
100 ΓΡ. ΓΑΛΑ
30 ΓΡ. ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ ΣΟΦΤ
1 ΞΗΡΗ ΜΑΓΙΑ ή 25 ΓΡ. ΝΩΠΗ ΜΑΓΙΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΩΛ ΤΟ ΝΕΡΟ, ΤΗ ΜΑΓΙΑ, ΤΟ ΓΑΛΑ, ΤΗ ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ, ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΤΟ 1/3 ΤΟΥ ΑΛΕΥΡΟΥ. ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ 15-20 ΛΕΠΤΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΦΥΣΑΛΙΔΕΣ.
ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΖΥΜΩΝΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕ 8 ΤΕΜΑΧΙΑ ΤΩΝ 110-120 ΓΡ ΓΡΑΜΜΑΡΙΩΝ. ΠΛΑΘΟΥΜΕ ΣΕ ΠΛΕΞΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΒΟΥΤΑΜΕ ΣΕ ΚΡΥΣΤΑΛΙΚΗ ΖΑΧΑΡΗ
ΑΦΗΝΟΥΜΕ 30-45 ΛΕΠΤΑ ΝΑ ΦΟΥΣΚΩΣΟΥΝ ΣΕ ΖΕΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝ ΚΑΙ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ 200 ΒΑΘΜΟΥΣ ΑΕΡΑ ΓΙΑ 18 -22 ΛΕΠΤΑ
Η Συνταγή είναι από κ. George Chatzigiatroudakis – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.