Συνταγές
Πραγματικά υπέροχα Μπαμπαδάκια!! Βγαίνουν πολύ ζουμερά!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Theodwra Kermeniwth-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
5 αβγά
1 1/2 φλ. τσ. Αλεύρι
1 φλ.τσ. ζάχαρη
1 μπέικιν μπαουντερ
1 βανίλια
Ξύσμα από ένα λεμόνι
1/2 φλ. καφέ κονιάκ
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το αλεύρι, τη βανίλια, το μπέικιν, το ξύσμα κι το κονιάκ, ανακατεύουμε πολύ καλά και γεμίζουμε στις θήκες του μάφινς. Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς, πάνω κάτω αντιστάσεις μέχρι να ροδισουν. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Υλικά για σιρόπι
2 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
Λίγο χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το σιρόπι για δέκα λεπτά κι ρίχνουμε στο τέλος το χυμό. Σιροπιάζουμε στο καυτό σιρόπι τα κρύα μπαμπαδάκια πολύ καλά κι από τις δύο πλευρές. Μόλις κρυώσουν καλά, κόβουμε στη μέση κι γεμίζουμε σαντιγί μέσα κι από πάνω. Στολίζουμε με κερασάκι γλασσε προαιρετικά.
Γυάλισμα από έξω με μαρμελάδα: βάλτε σε ένα μπολάκι μαρμελάδα βερίκοκο ή ροδάκινο και αραιώστε με λίγο νερό κι με το πινέλο περάστε την επιφάνεια για να γυαλίσει!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Theodwra Kermeniwth-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”