Συνταγές
Μπαμπαδάκια εξαιρετικά κατευθείαν από την Νάπολι
Η Συνταγή είναι από “Κουζινομαγειρέματα”.
Υλικά
250 gr αλεύρι
80 gr βούτυρο
40 gr ζάχαρη
20 gr φρέσκια μαγιά μπύρας
50 ml γάλα
4 αυγά μεγάλα
4 gr αλάτι
Για το σιρόπι
400 gr ζάχαρη
400 gr νερό
1 ποτηράκι νερό ρούμι (εναλλακτικά χρησιμοποιούμε σπιτικό λικέρ)
Για το γλάσο
3 κουταλιές σούπας μαρμελάδα βερίκοκο
Εκτέλεση
Σε ενα μπόλ ρίχνουμε χλιαρό το γάλα τη μαγιά, μαζί με ένα κουταλάκι ζάχαρη και 2-3 κουταλιές αλεύρι. Αφήνουμε τον χυλό να φουσκώσει, σε χλιαρό μέρος, περίπου για 15 λεπτά, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο, το οποίο έχει θερμοκρασία δωματίου, με τη ζάχαρη, να ασπρίσει.
Προσθέτουμε σταδιακά τα αυγά και έπειτα το αλεύρι, το αλάτι και τέλος τον χυλό της μαγιάς. Ανακατεύουμε καλά, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές ρευστό μίγμα. Βάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο σκεύος και το αφήνουμε σε χλιαρό μέρος, για μιάμιση ώρα, να φουσκώσει, σκεπασμένο με μεμβράνη.Βουτυρώνετε 10 – 12 φορμάκια για μπαμπά (κυλινδρικά, με ύψος 6 cm και διάμετρο 4,5 cm) και τα γεμίζετε μέχρι τη μέση με το μίγμα.
Τα αφήνετε άλλα 20 λεπτά σε χλιαρό μέρος να φουσκώσουν, έως ότου η ζύμη να φτάσει μέχρι τα χείλη από τα φορμάκια. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, για 15 – 18 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα ξεφορμάρουμε.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βάζοντας το νερό και τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι, τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά και έπειτα προσθέτουμε το ποτό. Βουτάμε τους μπαμπάδες έναν-έναν μέσα στο ζεστό σιρόπι και τους βρέχουμε καλά, κρατώντας τους κάτω από την επιφάνεια, με τη βοήθεια μιας κουτάλας.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη μαρμελάδα με μια κουταλιά νερό και την ζεσταίνουμε. Με αυτό το γλάσο αλείφουμε τους μπαμπάδες να γυαλίσουν. Προαιρετικά γαρνίρουμε με σαντιγί
Η Συνταγή είναι από “Κουζινομαγειρέματα”.