Φαγητα
Πρέπει να δοκιμάσετε τις γεμιστές τορτίγιες με τα αγαπημένα σας υλικά
Εξαιρετικη ιδέα για αλμυρές αλλά και γλυκιές τορτίγιες, όποια κι αν είναι η αγαπημένη σου γέμιση!
Η συνταγή είναι από το κανάλι LIVE KITCHEN CHANNEL
Υλικά
με κιμά
4 μεσαίες τορτίγιες
300 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
1 μικρό κρεμμύδι
1 μικρή κόκκινη πιπεριά
1 κτσ. πελτέ ντομάτας
1/2 κτγ. θυμάρι
1/2 κτγ. πάπρικα γλυκιά
15 γρ. ελαιόλαδο
1 κτγ. αλάτι
καλαμπόκι
γιαούρτι
τυρί τσένταρ
Υλικά
με πραλίνα
4 μεσαίες τορτίγιες
2 μικρές μπανάνες
πραλίνα σοκολάτας
τριμμένο μπισκότο
EKTEΛΕΣΗ
για την συνταγή με κιμά
Ψιλοκόβουμε την κόκκινη πιπεριά, το κρεμμύδι, και τα μαγειρεύουμε στο τηγάνι για 1 έως 2 λεπτά.
Κατόπιν, προσθέτουμε τον κιμά, και αναμειγνύουμε τα υλικά μαζί με το θυμάρι, την πάπρικα, το αλάτι, και τον πελτέ ντομάτας. Βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
Παίρνουμε τις τορτίγιες τις διπλώνουμε στη μέση και τις ανοίγουμε ξανά. Βάζουμε μισή κτσ. γιαούρτι στην μία πλευρά της τορτίγιας, την απλώνουμε και πάνω από το γιαούρτι βάζουμε 2 ή 3 κτσ. από το μίγμα στο τηγάνι απλωτά.
Προσθέτουμε επάνω από το μίγμα, καλαμπόκι και τριμμένο τυρί τσένταρ.
Διπλώνουμε στη μέση την τορτίγια και την βάζουμε στο τηγάνι για 1 έως 2 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία, ψήνοντας και από τις δύο πλευρές.
για την συνταγή με την πραλίνα
Κόβουμε σε φέτες τις μπανάνες. Διπλώνουμε τις τορτίγιες στη μέση, τις ξεδιπλώνουμε και βάζουμε ποσότητα πραλίνας στη μία πλευρά της τορτίγιας.
Τοποθετούμε φέτες από τις μπανάνες επάνω από την πραλίνα, πασπαλίζουμε με τριμμένο μπισκότο.
Περιχύνουμε επάνω από τις μπανάνες ακόμη λίγη ποσότητα πραλίνας και διπλώνουμε την τορτίγια στη μέση.
Τις ψήνουμε για 1 έως 2 λεπτά στο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και από τις δύο πλευρές.
ΕΔΩ μπορείτε να δείτε όλες μας τις συνταγές με “τορτίγιες”.
Δες την εκτέλεση σε βίντεο :
Κάνε ΤΩΡΑ εγγραφή για να μην χάνεις συνταγή!
Η συνταγή είναι από το κανάλι LIVE KITCHEN CHANNEL