Connect with us

Γλυκα

Πουτίνγκα με αφράτο λευκό παντεσπάνι και υπέροχη κρέμα – Καρυδόπιτα

ΥΛΙΚΑ : ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ  6 αυγά 1 φλιτζάνι ζάχαρη 1 φλιτζάνι καρύδια 1 και  1/2  φλιτζάνι αλεύρι 1 φακελάκι μπέικιν  πάουντερ 1 κουταλιά  βούτυρο  για  την  φόρμα μισό κουταλάκι  του  γλυκού  κανέλα μισό κουταλάκι  του   γλυκού  γαρύφαλλο  (προαιρετικά ) ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Χτυπάμε  σε ένα μπολ  τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Χτυπάμε σε ένα  άλλο […]

Published

on

PB210981 1

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

ΥΛΙΚΑ :

ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ 
6 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι καρύδια
1 και  1/2  φλιτζάνι αλεύρι
1 φακελάκι μπέικιν  πάουντερ
1 κουταλιά  βούτυρο  για  την  φόρμα
μισό κουταλάκι  του  γλυκού  κανέλα
μισό κουταλάκι  του   γλυκού  γαρύφαλλο  (προαιρετικά )

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Χτυπάμε  σε ένα μπολ  τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
  • Χτυπάμε σε ένα  άλλο μπολ τα ασπράδια σε μαρέγκα. Κόβουμε στο μπλέντερ τα καρύδια  να είναι χοντροκομμένα και τα ανακατεύουμε  σε ένα μπολ με το αλεύρι, το μπέικιν, την κανέλα και το γαρύφαλλο.

  • Ρίχνουμε  μέσα στους κρόκους τη μισή μαρέγκα, ανακατεύουμε  απαλά  και προσθέτουμε  τα στερεά υλικά (αλεύρι,καρύδια).Προσθέτουμε  και την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύουμε   απαλά  πάντα με σπάτουλα.
  • Βάζουμε  το μείγμα σε βουτυρωμένη αποσπώμενη φόρμα για κέικ 22-24 και ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 30-35 λεπτά.
  • Αφήνουμε την καρυδόπιτα να κρυώσει και ετοιμάζουμε το σιρόπι.
  • Περιχύνουμε  την κρύα καρυδόπιτα με το ζεστό σιρόπι .

Αφήνουμε σκεπασμένο με μια πετσέτα να κρυώσει και να απορροφήσει όλο το σιρόπι .


 ΣΙΡΟΠΙ:
2 φλιτζάνια ζάχαρη
3 φλιτζάνια νερό
1 βανίλια και λίγη  φλούδα  από λεμόνι
1  ξύλο  κανέλας
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μικρό κατσαρολάκι , και το βράζουμε στη φωτιά για 5-6 λεπτά.

 ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΚΡΕΜΑ :
  
1 λίτρο γάλα φρέσκο 
200-220 γρ.ζάχαρη ανάλογα το πόσο γλυκιά  την θέλουμε 
90 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο 
10 γρ κόρν φλάουρ
2 βανίλιες-ζάχαρη  με  άρωμα λεμόνι   
4 κρόκους αυγών ( μικρά σε  μέγεθος  φρέσκα χωριάτικα )
1 κουταλιά  σούπας βούτυρο 
1 πρέζα αλάτι  
200 – ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά) παγωμένη  
λίγα  καρύδια  για  το  τέλος  .

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

  • Σε  ένα  μπολ  ρίχνουμε η ζάχαρη, το κοσκινισμένο  αλεύρι, το κόρν φλαουρ , το αλάτι. Σε µια άλλη µεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα( εγώ έβαλα φρέσκο από το ΘΕΣ /ΓΑΛΑ που έχουμε στην πόλη μας ) σε µέτρια φωτιά και προσθέτουμε σε αυτή τη ζάχαρη και το αλεύρι,ανακατεύουμε  συνέχεια να  μην σβολιάσει  η κρέμα  μας .
  • Μετά ρίχνουμε τους κρόκους ελαφρώς χτυπηµένους και τη βανίλια και βράζουμε σε µέτρια φωτιά µέχρι να πήξει, ανακατεύοντας µε  τον  αυγοδάρτη. συνεχώς  μέχρι  να δέσει  η κρέμα μας  και  να αρχίζει  να κοχλάζει , αυτό  θα μας   πάρει  σχεδόν  15   λεπτά περίπου  ,  θέλουμε  να  δέσει  καλά  η κρέμα  μας Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει,και ρίχνουμε το βούτυρο , ανακατεύοντας µε έναν αυγοδάρτη δυο –  τρεις φορές για να µην πιάσει κρούστα, την αδειάζουμε σε ένα μπολ και  την  αφήνουμε  εκεί  να   κρυώσει  και  την  σκεπάζουμε με  μια  διάφανη  μεμβράνη  να  μην  πιάσει  κρούστα  και  την  ξεχνάμε   για  3-4 ώρες στο ψυγείο
  •  Βγάζουμε την κρέμα  από  το  ψυγείο αν   θέλουμε  την  χτυπάμε  με  το  μίξερ 2-3 λεπτά    , αυτό  θα  την κάνει πιο αφράτη  .
  • Χτυπάμε σε ένα  µπολ την κρέµα γάλακτος µε µίξερ χειρός σε µέτρια ταχύτητα µέχρι να γίνει σαντιγί. Προσθέτουμε  την  σαντιγί στην κρέµα και ανακατεύουμε με   το  μίξερ πάλι  ένα-δύο λεπτά 
  •   Απλώνουμε την κρέµα επάνω στην καρυδόπιταμε  μια  σπάτουλα  και με  λίγη  σαντιγί  που  έχουμε  κρατήσει την στολίζουμε όπως  μας  αρέσει και πασπαλίζουμε με χοντροκοµµένα καρύδια,ή ψημένο φυλέ αμυγδάλου και  με  κεράσι  γλυκό του  κουταλιού και την βάζουμε  στο ψυγείο για 5-6 ώρες να κρυώσει και να σφίξει..Όσο περισσότερο  μένει στο ψυγείο τόσο  καλύτερη  γίνετε. 
  •  Βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο  και  το  απολαμβάνουμε  !

Περισσότερα στο : plathozymarakia

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια υγιεινή συνταγή για να απολαύσετε καλαμάρι ψητό

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές2 ώρες ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές2 ώρες ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές16 ώρες ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές18 ώρες ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές20 ώρες ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές22 ώρες ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές1 ημέρα ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές1 ημέρα ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές1 ημέρα ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές2 ημέρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές2 ημέρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές2 ημέρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές2 ημέρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές2 ημέρες ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές3 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές3 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές3 ημέρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Το μενού γρήγορο εύκολο και θρεπτικό

Συνταγές3 ημέρες ago

Αγαπημένος συνδυασμός! Μελιτζάνες με χτένι στο φούρνο – η νοστιμιά του μοναδική

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραιότατο και λαχταριστό τυρόψωμο με ντοματίνια

Συνταγές3 ημέρες ago

Εύκολη μηλόπιτα.. ένα θαυμάσιο κέικ αφράτο και γευστικότατο

Συνταγές4 ημέρες ago

Σπανακοτυρόπιτα σε ρολά που θα λατρέψουν οι καλεσμένοι σας

Συνταγές4 ημέρες ago

Τραγανές στριφτόπιτες με σπανάκι και τυρί – το φύλλο κρούστας τα σπάει!

Συνταγές4 ημέρες ago

Πάμε λοιπόν να δούμε καρυδόπιτα – ραβανί με ινδοκάρυδο που θα σου τρέχουν τα σάλια

Συνταγές4 ημέρες ago

Μπουκιά και συχγώριο – σουτζουκάκια φούρνου με πατάτες τηγανιτές.. Να τα δοκιμάσετε οπωσδήποτε..

Συνταγές4 ημέρες ago

Ελαφρύ φαγητό – δοκιμάστε μια ομελέτα φούρνου με πατάτες, φρέσκα μυρωδικά και φέτα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Το καλύτερο τυρόψωμο ever

Συνταγές5 ημέρες ago

Άπαιχτη σοκολατίνα με πλούσια μους

Συνταγές5 ημέρες ago

Εύκολο και γευστικότατο εκμέκ τσουρέκι με υπέροχη βελούδινη κρέμα και καβουρδισμένο αμύγδαλακι που πιστέψτε με του πάει πολύ!

Exit mobile version