Connect with us

Συνταγές

Υπερπαραγωγή πορτοκαλόπιτα! Ένα φανταστικό ντελικάτο γλυκό με κέικ αμυγδάλου, ολόκληρα πορτοκάλια και βελούδινη κρέμα!

Published

on

Υπερπαραγωγή! Ένα φανταστικό ντελικάτο γλυκό με κέικ αμυγδάλου, ολόκληρα πορτοκάλια και βελούδινη κρέμα! Τόσο αρωματικό που πραγματικά θα το λατρέψετε

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Τόσο αρωματική πορτοκαλόπιτα, που πραγματικά θα τη λατρέψετε!

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tzela Antonopoulou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”

ΥΛΙΚΑ για την πορτοκαλόπιτα
(για ένα ταψί 40*30)

100γρ.βουτυρο αγελαδινο
1 1/2 φλ του τσαγιου ζαχαρη
7 μεγαλα αβγα χωρισμενα κροκους- ασπραδια
2 πορτοκαλια ολοκληρα βρασμενα και πολτοποιημενα 300γρ.αμυγδαλοψυχα ωμή αλεσμένη σε πουδρα(χωρις τη φλούδα τα ακυγδαλα)
4 κ.σ σιμιγδαλι χοντρο
1 και 1/2 κουταλακι κ.γ μπεικιν παουντερ
μια πρέζα αλάτι

Για τη κρεμα
9 φλ.γαλα πληρες
7 κ.σ κορν φλαουρ
12 κ.σ ζαχαρη
3 βανιλιες
2 αβγά
3 κ.σ βούτυρο
1 1/2 κ.γ μπεικιν παουντερ

Για το σιροπι
2φλ.ζαχαρη
2φλ. νερό
1κ.γ χυμο λεμονιου

Για τη σαντιγί
500 ml κρέμα γάλακτος
1 κ.σ άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε βράζοντας τα πορτοκαλια σε αρκετο νερακι για 15 λεπτά.
Χυνουμε το νερό και βάζουμε καθαρό και βράζουμε παλι για αλλα 10 λεπτά.
Με αυτόν τον τρόπο στην ουσία ξεπικριζουμε τα πορτοκαλια.
Τα κόβουμε κομματια αφαιρούμε τα κουκούτσια και αλέθουμε στο μουλτι.

Σε ενα άλλο κατσαρολάκι βάζουμε τα υλικά για το σιροπι και βράζουμε για 3 λεπτά.
Κατεβάζουμε απο τη φωτια και αφήνουμε να κρυωσει.

Ξεκιναμε το κεικ.
Χτυπαμε αρχικα τα ασπραδια μαρεγκα με μια πρεζα αλατι σε δυνατη ταχυτητα στο μιξερ.
Τη βαζουμε σε ενα λεκανακι για αργοτερα.
Στον ίδιο καδο χτυπω το βουτυρο με τη ζαχαρη μεχρι να απρισει και σιγα σιγα ενσωματωνουμε τους κροκους.
Χτυπαμε μεχρι να αφρατεψει.

Παραλληλα βαζουμε ολα τα στερεα υλικα σε ενα μπολ και τα ανακατευω (αμυγδαλοψυχα σιμιγδαλι , μπεικιν) .
Αφου εχει αφρατεψει το μειγμα των αβγων ριχνουμε την πουλπα του πορτοκαλιου χτυπαμε 1-2 λεπτα.
Προσθέτουμε και τα στερεα υλικα αναδευοντας σε χαμηλή ταχύτητα.
Τελος ενσωματωνουμε την μαρεγκα με απαλες κινησεις με μια μαριζ χειροκινητα

Δε θελουμε να χασει τον ογκο.
Βουτυρωνουμε ενα μακρόστενο ταψακι 40 εκ.και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 για 40 -50 λεπτα περιπου.
Βγαζουμε απο το φουρνο και το σιροπιαζουμε καυτο με το κρυο σιροπι.

Ετοιμαζω την κρεμα
Βαζω το γαλα ,τη ζαχαρη και τις βανιλιες να καψουν (κραταω απο τα 9 φλ γαλα το ενα για να διαλυσω το κορν φλαουερ σε ενα μπολ μαζι με τα αβγα)
Ριχνουμε λιγο καυτο γαλα στο μειγμα των αβγων (για να ζεσταθουν) και τα ριχνουμε στο καυτο γαλα,ανακατευοντας μεχρι να πηξει η κρεμα.
Στο τελος ριχνουμε το βουτυρο ανακατευουμε και τελος το μπεικιν παουντερ.

Θα δειτε την κρεμα να αφριζει!
Ο σκοπος μας ειναι αυτος!

Ανακατευουμε διαλυωντας απαλα το μπεικιν στην επιφανεια της κρεμας και στη συνεχεια με κυκλικες κινησεις ενσωματωνω μεσα.
Η κρεμα με αυτο τον τροπο γινετε αφρατη!Ριχνετε την κρεμα επανω στο γλυκο.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά και να σταθει.

Χτυπάμε την κρεμα γαλακτος σε σαντυγι και στολιζουμε με φιλε αμυγδαλου η καραμελωμενο αμυγδαλο και ξυσμα πορτοκαλιου!
Μπορείτε αν θέλετε να γίνει πιο ψηλό το γλυκό να τη φτιάξετε και σε ταψακι 35*25.

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tzela Antonopoulou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Γιατί κανείς δεν πρέπει να μείνει χωρίς γλυκό – πάστα ταψιού με γεύση σοκολάτα

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Έτσι φτιάχνουμε σωστά τα Μανιτάρια πλευρώτους αν θες να είναι πιο νόστιμα από ποτέ!

Συνταγές3 ώρες ago

Τέλεια υγιεινά τυροπιτάκια κουρού ολικής

Συνταγές5 ώρες ago

Αγαπημένο ψαράκι – σαρδέλες παντρεμένες

Συνταγές7 ώρες ago

Ντολμαδάκι και απόλαυση – με κιμά που μας αρέσουν πολύ

Συνταγές9 ώρες ago

Μελιτζάνες, πατάτες, πιπεριές φούρνου με σάλτσα μοσχομυριστή καλοκαιρινή!

Συνταγές11 ώρες ago

Πολύ ωραίο άκρως τραγανό γλυκό κεράσι..

Συνταγές13 ώρες ago

Φανταστικό κέικ τούμπανο με γέμιση μερέντα

ΧΡΥΣΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ14 ώρες ago

Σπιτική αφράτη πίτσα για να είσαι σίγουρος ότι θα βγει κάτι καλό

Συνταγές1 ημέρα ago

Λαχταριστά παπουτσάκια για σήμερα με ζουμερή σάλτσα κιμά

Συνταγές1 ημέρα ago

Κέικ μπανάνα & σοκολάτα – πάρα πολύ γευστικό!

Συνταγές1 ημέρα ago

Σαν να πεθυμήσαμε την γεύση και τα αρώματά του!

Συνταγές1 ημέρα ago

Εύκολη συνταγή για μοσχοβολιστό λαχματζούν με λίγα υλικά

Συνταγές1 ημέρα ago

Φανταστικά κουλουράκια με άρωμα και γεύση τσουρεκιού

Συνταγές2 ημέρες ago

Νόστιμο και εύκολο μπισκοτογλυκό με βουτυρόκρεμα – Κουταλιά και απόλαυση!

Συνταγές2 ημέρες ago

Κάπου κάπου χρειάζεται! Είναι κάποιες μέρες που δεν θες τίποτα να φτιάξεις..

Συνταγές2 ημέρες ago

Τραγανά τυροπιτάκια κουρού – πετυχημένα και νόστιμα

Συνταγές2 ημέρες ago

Έτοιμο και το παγωτό μας βανίλια με μπισκότα ορεο

Γλυκα2 ημέρες ago

Ένα ξεχωριστό γλυκο σε γεύση και άρωμα – γλυκό Φυστίκι Αιγίνης πράσινο

Συνταγές2 ημέρες ago

Φανταστική σπανακοτυρόπιτα με πολύ ωραίο τραγανό φύλο!!

Συνταγές3 ημέρες ago

Σούπα με λαχανικά και βραστή γίδα – χορταστική και γευστική

Συνταγές3 ημέρες ago

Είναι σκέτο γλύκισμα! Έτσι φτιάχνονται σωστά οι μελιτζάνες στο φούρνο!

Συνταγές3 ημέρες ago

Σκέτη απόλαυση το γλυκό ψυγείου με βάση το τσουρέκι και ζελέ φράουλα

Συνταγές3 ημέρες ago

Αυτό είναι το πιο καταπληκτικό προζυμιένιο κολατσιό για τα παιδιά!

Συνταγές3 ημέρες ago

Όλοι το ξέρουν ότι είναι απαραίτητο με το απογευματινό μας καφεδάκι ένα κομμάτι νόστιμη γαλατόπιτα με μέλι

Συνταγές3 ημέρες ago

Σήμερα φτιάξαμε όμορφες και λατρεμένες καριόκες !

Συνταγές4 ημέρες ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές4 ημέρες ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές4 ημέρες ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές4 ημέρες ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές4 ημέρες ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές4 ημέρες ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Exit mobile version