Συνταγές
Εξαιρετικό γλυκό – πορτοκαλόπιτα με σιμιγδάλι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Despo Ermogenous – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά:
1 φλ.ζάχαρη
5 αυγά
1 φλ. σπορέλαιο ή 225γρ βούτυρο λιωμένο και κρύο
250γρ.γιαούρτι στραγγιστό
1 βανίλια
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1/2 φλ.χυμό πορτοκαλιού (110γρ)
1 φλ.αλεύρι
2 κγ. μπεικιν πάουντερ
1 1/2 φλ. σιμιγδάλι χοντρό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη καλά να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το σπορέλαιο ή το λιωμένο βούτυρο και πάλι τα χτυπάμε.
Μετά το γιαούρτι, ξύσμα πορτοκαλιού, χυμό πορτοκαλιού, βανίλια, το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το μπεικιν πάουντερ και τέλος το σιμιγδάλι.
Να μην είναι σφικτή, γιατί φουσκώνει το σιμιγδάλι. Για να είναι αφράτη.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 45-50 λεπτά (με τον δικό μου φούρνο).
Σιρόπι:
3 φλ.ζάχαρη
2.1/2 φλ.νερό
1 φλ.χυμό πορτοκαλιού
1 ξυλάκι κανέλας
φλούδα πορτοκαλιού
1/2κγ.ξύσμα πορτοκαλιού
1 κγ. μέλι όταν σβήσουμε την φωτιά.
Χλιαρό το σιρόπι ζεστή πορτοκαλόπιτα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Despo Ermogenous – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι σου και στο τέλος θα γλείφεις τα δάκτυλά σου. Καλή σας απόλαυση..
Με τόσα πορτοκάλια δεν μπορείς να μην φτιάξεις μια σούπερ λαχταριστή και νόστιμη πορτοκαλόπιτα – αγαπημένη όλων
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Theodwra Kermeniwth-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
1 Πακετο φυλλο βυρηττου
1 κουπα ζαχαρη
1 κουπα λαδι ελαφρυ
4 αυγα
1 κεσεδακι γιαουρτι
2 βανιλιες
1 φακ μπεικιν
Ξυσμα ενός πορτοκαλιού
Για το σιροπι
3 κουπες ζαχαρη
2 1/2 κουπες νερο ξυσμα απο ενα πορτοκαλι και 1κουπα χυμο πορτοκαλιου βρασιμο περιπου 6-7 λεπτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε τα φυλλα μαζεμμενα σαν βενταλια στο ταψι κι αφηνουμε κανα δυο ωρες να στεγνωσουν , σε ενα μπολ ανακατευουμε τα αυγα με την ζαχαρη να χτυπηθουν καλα ριχνουμε το λαδι την βανιλια ξυσμα ,στο γιαουρτι ριχνουμε το μπεικιν περιμενω να φουσκωσει κι ενσωματωνουμε κι αυτο στο μειγμα.
ριχνουμε κουταλια κουταλια αναμεσα στις πτυχεςκι αφηνουμε να πιει κανα τεταρτακι. Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 για 35-40 λεπτα .Κρυα πορτοκαλοπιτα ζεστο σιροπι
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Theodwra Kermeniwth-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”