Συνταγές
Η καλύτερη συνταγή για ζουμερή πορτοκαλόπιτα με σαντιγύ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Margarita Kariwtou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ:
Για την βάση:
2 αυγά
1 φλ.τσ. ζάχαρη
2 πορτοκάλια
πολτοποιημένα με την φλούδα τους ( βρασμένα ή φρέσκα – βρασμένα έχουν πιο δυνατό άρωμα)
1 φακλκ. baking powder( 20γρ.)
1 βανίλια
140 γρ. σιμιγδάλι ψιλό ή χοντρό ή μισό/ μισό
Σιρόπι:
300 γρ. ζάχαρη
400 γρ.νερό
3-4 φλούδες πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
*Βράζουμε 4-5 λεπτά το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει καλά
*Βράζουμε τα πορτοκάλια από 2 λ, για τέσσερις φορές ,πετώντας και αλλάζοντας το νερό κάθε φορά
Όταν κρυώσουν ,κόβουμε , καθαρίζουμε τα κουκούτσια, τα λευκά εσωτερικά και πoλτοποιώ στο multi
Σαντιγύ:
200 γρ. παγωμένη
(10-15 λεπτά στην κατάψυξη) κρέμα γάλακτος 30-35% λιπαρά
Κτυπάμε με το μίξερ χειρός 4-5 λεπτά,να γίνει σφιχτή σαντιγύ!
Την τοποθετουμε σε κορνέ με μύτη!
Εκτέλεση για την βάση:
Σε μπωλάκι ανακατεύουμε το σιμιγδάλι με το μπέικιν
Χτυπάμε 10 λ στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη
Προσθέτουμε την βανίλια ,τον πολτό πορτοκαλιού ,το μείγμα σιμιγδαλιού -μπέικιν και συνεχίζουμε για λίγα δεύτερα το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μου
Αδειάζουμε το μείγμα στην φόρμα σιλικόνης ( δεντράκι) που έχω αλείψει ελαφρώς με ελάχιστο σπορέλαιο
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς ,στις αντιστάσεις, στην δεύτερη θέση φούρνου από κάτω,30 λ περίπου ,να έχει πάρει ένα ελαφρύ ξανθό χρώμα
Βγάζουμε και περιχύνουμε το γλυκό αμέσως με το κρύο σιρόπι
Αφήνουμε να κρυώσει καλά και μετά από 3-4 ώρες αναποδογυρίζουμε και ξεφορμάρουμε προσεχτικά το γλυκό μου
Στολίζουμε με την σαντιγύ (με κορνέ ) και με χριστουγεννιάτικες ροζέτες ζαχαρόπαστας
Η Συνταγή είναι από Margarita Kariwtou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.