Συνταγές
Ωραιότατο γλυκό του κουταλιού πορτοκαλί
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ελενη Λιοντα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πήραμε οχτώ χοντροφλουδα μεγάλα πορτοκάλια αφού τα πλυνουμε καλά και τα σκούπισα τα έξυσα ελαφρώς στον ψιλό τρίφτη.
έκοψα και πέταξα το επάνω μέρος και το κάτω και έκοψα τη φλούδα στα τέσσερα.
Τύλιξουμε τα ρολάκια πολύ σφιχτά και τα στερέωσα με οδοντογλυφίδες.
η φλούδα ήταν 850 γραμμάρια.. έβαλα σε μεγάλη φαρδιά κατσαρόλα αρκετό νερό και αφού έβρασε έριξα μέσα τα ρολάκια και τα άφησουμε να βράσουν για 5 λεπτά .
Άλλαξα το νερό αυτό το έκανα συνολικά τρεις φορές.. έριξα μετά τις φλούδες πορτοκαλιού σε λεκάνη με κρύο νερό και τα άφησουμε εκεί για 12 ώρες στο διάστημα αυτό άλλαξα το νερό 4-5 φορές.
Βαλουμε σε κατσαρόλα 3 ποτήρια νερό και 1.300 γραμμάρια ζάχαρη.. είναι λίγο περισσότερη η ζάχαρη αλλά δεν φτάνει το σιρόπι σε αυτό το γλυκό που είναι μεγάλα τα κομμάτια για να σκεπαστούν.
Μόλις άρχισε να βράζει το σιρόπι έριξα τα ρολάκια του πορτοκαλιού μέσα χαμήλωσουμε τη φωτιά και το άφησουμε μισή ώρα να βράσει
την επόμενη ημέρα άναψουμε πάλι το μάτι της κουζίνας έβρασα 6 με 7 λεπτά το γλυκό για να δέσει σωστά το σιρόπι ριξουμε χυμό λεμονιού από μισό λεμόνι το άφησουμε μέσα στην κατσαρόλα να κρυώσει τελείως και το βαλουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Ξέχασουμε στην αρχή να σας πω ότι όταν το έβγαλα από το κρύο νερό το έβαλα σε απορροφητική πετσέτα για να φύγει όσο περισσότερο νερό είχε πάρει μέσα..
Η Συνταγή είναι από Ελενη Λιοντα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”. .