Συνταγές
Πολύ όμορφη και νόστιμη τούρτα για το περιοδικό ζαχαροπλαστικής
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
5 στρώσεις παντεσπάνι μαρμελάδα κερασι λιγο αραιωμενη κ σαντιγί. Για τα λουλούδια ελβετική μαρεγγα με βούτυρο. 150 γρμ ασπράδι 300 γρμ ζαχαρη σε μπεν Μαρί ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη μετα χτυπάμε στο μιξερ κ ριχνουμε κομματάκια μαλακο βούτυρο 450 γρμ.
ΥΛΙΚΑ
Παντεσπανι
8 αυγά
115 γρ. ζαχαρη + 115 γρ. ζάχαρη
65 γρ. ηλιέλαιο
35 γρ. νερό
100 γρ. αλεύρι
100 γρ. κορν φλάου
1 Χωρίζουμε ασπράδια απο κρόκους .
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με 115γρ ζάχαρη μεχρι να ασπρισουν. Προσθέτουμε 65 γρ ηλιελαιο με 35 γρ νερό ζεστό και χτυπαμε σε μικρη ταχύτητα στο μίξερ μαζί με τους κρόκους. Τέλος προσθέτουμε 100 γρ αλεύρι με 100 γρ κορν φλάουρ και 1μπέικιν στους κρόκους, το αφήνουμε στην άκρη και χτυπάμε τα ασπράδια αρχικά μόνα τους και μετά βάζουμε 115 γρ. ζάχαρη συνεχίζουμε το χτύπημα σε σφικτή μαρέγκα.
Στο μείγμα των κρόκων προσθέτουμε τη μισή μαρέγκα περίπου και την ανακατεύουμε με τη σπάτουλα να αραιώσει στο μείγμα μας και μετά προσθέτουμε και την υπόλοιπη μαρέγκα με απαλές κινήσεις.
Βάζουμε το μείγμα μας σε ταψάκι, μπορούμε σε 26 ομως ανέβαζουμε τα ύψος με λαδοκολα ,αλλοι μπορούν να χρησιμοποιησουν 28 εκ. ή 30 εκ.το ιδιο μείγμα σε διάφορα ταψια ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά και μετά χωρίζουμε σε πάτους το παντεσπάνι μας. Εγω αφαιρεσα 30 γρμ αλευρι κ εβαλα κακαο.
Η Συνταγή είναι από – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για καταπληκτική τούρτα παντεσπάνι.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Θωμη Μπαλτσαβια-Συνταγές της μαμας(αλμυρες,γλυκιες,παραδοσιακες)”
ΥΛΙΚΑ
9 αυγά
350 γρ ζάχαρη
180 γρ αλεύρι
100 γρ κορνφλαουρ
80 γρ κακάο
1 κουτ γλ μπεκιν
4 βανιλιες
100 ml κονιάκ
Χτυπάμε ζάχαρη με αυγά να αφρατέψουν, προσθέτουμε τα υπόλοιπα ,στο τέλος το αλεύρι με το κορνφλάουρ.
Ψήνουμε 40 λεπτά 170 βαθμ.
ΣΙΡΟΠΙ
1 κούπα ζεστό νερό
2 κουτ σουπ ρόφημα σοκολάτας
30 ml κονιάκ
Αφήνουμε να κρυώσει. Κρύα και τα παντεσπάνια.
ΚΡΕΜΑ
500 γρ σοκολάτα γεύση πραλίνας
5 κουτ σουπ μερέντα
2 κρέμες γάλακτος φυτικές των 500 γρ
400 γρ άχνη
1 κουτ σουπ κρεμοριο
10 φερερο σοκολατάκια τριμμένα
Χτυπάμε σαντιγί με την αχνή και τελευταίο το κρεμοριο, κι αφού έχουμε λιώσει μπεν μαρί τις σοκολάτες μαζί με τη μερέντα, τα ενώνουμε . Στο τέλος το τρίμμα φερέρο. Ψυγείο βάζουμε για ώρες να σφίξει.
ΣΤΗΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
Αλείφουμε κρέμα στο σιροπιασμένο παντεσπάνι, πασπαλίζουμε με τρίμμα καβουρδισμένου φουντουκιού. επαναλαμβάνουμε . τέλος, καλύπτουμε όλη την τούρτα και τα πλαϊνά. διακοσμούμε με ολόκληρα φέρετρο κι εκτός από τρίμμα φουντούκι, με τριμμένες γκοφρέτες φουντούκι, κοσκινισμένο λίγο κακάο, πουράκια αν θέλουμε κι ό,τι άλλο μας αρέσει
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Θωμη Μπαλτσαβια-Συνταγές της μαμας(αλμυρες,γλυκιες,παραδοσιακες)”