Συνταγές
Πολύ όμορφα φινίκια. Καλές γιορτές με υγεία
Η Συνταγή είναι από Maria Xatzhstamatioy – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού.
1 ποτήρι ζάχαρη
Κανελογαρύφαλο τριμμένο
1 σφηνάκι κονιάκ
1κ.γλ.αμμωνια διαλυμένη σε ένα σφηνάκι φρέσκο χυμό λεμονιού.
1 σφηνάκι κονιακ
1κ.γκ.σοδα διαλυμένη σε λίγο χυμό πορτοκαλιού που θα αφαιρεθεί από το ποτήρι.
1 ποτήρι σπορέλαιο
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό ή χοντρό
750 γραμ αλευρι αυτοδιογκούμενο.
Σιρόπι
3 ποτήρια ζάχαρη
2,5 ποτήρια νερό
1 κούπα μέλι
1 ξυλακι κανέλας χυμό και φλούδα λεμονιού.
Αναμιγνύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη…ξαφρίζουμε και βράζουμε για 10 λεπτά από τη στιγμή που αρχίζει ο βρασμός.
Εκτέλεση.
Με σύρμα διαλύουμε καλα τη ζάχαρη στο χυμό πορτοκαλιού και προσθέτουμε τα υλικά με τη σειρά που είναι γραμμένα.
Με σπάτουλα αναμιγνύουμε το σιμιγδάλι και το αλεύρι
Δεν ζυμωνουμε ίσα που να αναμειχθούν τα υλικά.
Αραδιάζουμε σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε 35-40 λεπτά στις αντιστασεις και στους 170 βαθμούς.
Σιροπιαζουμε τα ζεστά μελομακάρονα με το σιρόπι μέσα στο ταψί….
Τα αφηνουμε 4 λεπτά και τα γυρνάμε.Τ αφήνουμε ακόμα 4 λεπτά.
Τα βγάζουμε και όπως είναι μελωμενα πασπαλίζουμε με κανελογαρύφαλο και καρύδια.
*θελουν και ψησιμο καλο να ροδισουν στο κατω μερος Και κρυο το σιριπι
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..
Η Συνταγή είναι από Maria Xatzhstamatioy – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.