Connect with us

Συνταγές

Πολύ ωραίο φαγητό καλομαγειρεμένο και πεντανόστιμο χοιρινό κότσι στη γάστρα με σάλτσα μπύρας

Published

on

250440585 413043910231593 3050163160369168335 n

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ
4 Χοιρινά κότσια
4 κλωναρακια δενδρολίβανο
5 με 6 φυλλαράκια φασκόμηλο
Αλάτι
4 κουταλιές Ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια μέτρια ή ένα μεγάλο
5 με 6 σκελίδες σκόρδο

Για την επάλειψη

2 κουταλάκια κόκκινο γλυκό πιπέρι
Μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι γλ μουστάρδα
2 κουταλιές Ελαιόλαδο
500 ml μπύρα ελαφριά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και σκουπιζουμε με χαρτί κουζίνας τα κότσια.
Χαράζουμε την πέτσα, εάν τα αγοράσουμε λέμε στον κρεοπωλη να το κάνει, βάζουμε αλάτι, τα φύλλα φασκομηλου και το δενδρολίβανο, τα κλείνουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο όλη τη νύχτα.

Το επόμενο πρωί τα βγάζουμε περίπου μιάμιση με δύο ώρες πριν το μαγείρεμα.
Βγάζουμε στην άκρη το δεντρολίβανο και τα φύλλα φασκομηλου.

Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι να ζεσταθεί και τοποθετούμε τα δύο κότσια να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές, τα βγάζουμε και τα βάζουμε στην γάστρα.
Βάζουμε τα υπόλοιπα δύο κότσια να πάρουν χρώμα και κατόπιν τα βάζουμε και αυτά στην γάστρα.

Ρίχνουμε το κρεμμύδι χοντροκομμενο και το σκόρδο ολόκληρες τις σκελίδες να σωταριστουν ελαφρώς και τα αδειάζουμε μέσα στην γάστρα.
Σε ένα πιατάκι ρίχνουμε τις 2 κουταλιές Ελαιόλαδο τη μουστάρδα, το κόκκινο πιπέρι και το μαύρο, ανακατεύουμε και με ένα πινέλο αλείφουμε τα κότσια από όλες τις πλευρές.

Ρίχνουμε την μπύρα βάζουμε και το δεντρολίβανο μαζί με το φασκόμηλο σκεπάζουμε με το καπάκι και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 230 βαθμούς, μετά από μια ώρα και 10 λεπτά βγάζουμε την γάστρα και γυρίζουμε τα κότσια από την άλλη πλευρά.
Την βάζουμε πάλι στο φούρνο για μισή ώρα, κατόπιν τη βγάζουμε και τα ξαναγυρίζουμε και αν έχουν ψηθεί βάζουμε τη γάστρα αυτή τη φορά χωρίς το καπάκι μέχρι να πάρει χρώμα.

Αφού ολοκληρωθεί το ψήσιμο βγάζουμε τα κότσια και σουρώνουμε το ζουμάκι.
Εάν είναι πολύ νερουλό το βάζουμε στο μάτι να βράσει λίγο, εάν είναι πηχτό το αραιώνουμε με λίγο νεράκι, πάντα το δοκιμάζουμε πόσο δυνατό σε γεύση το θέλουμε και αναλόγως πράττουμε.
Συνόδευσα με πατάτες φούρνου.

Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια υγιεινή συνταγή για να απολαύσετε καλαμάρι ψητό

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές1 ώρα ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές2 ώρες ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές15 ώρες ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές17 ώρες ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές19 ώρες ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές21 ώρες ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές23 ώρες ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές1 ημέρα ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές1 ημέρα ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές2 ημέρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές2 ημέρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές2 ημέρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές2 ημέρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές2 ημέρες ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές3 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές3 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές3 ημέρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Το μενού γρήγορο εύκολο και θρεπτικό

Συνταγές3 ημέρες ago

Αγαπημένος συνδυασμός! Μελιτζάνες με χτένι στο φούρνο – η νοστιμιά του μοναδική

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραιότατο και λαχταριστό τυρόψωμο με ντοματίνια

Συνταγές3 ημέρες ago

Εύκολη μηλόπιτα.. ένα θαυμάσιο κέικ αφράτο και γευστικότατο

Συνταγές4 ημέρες ago

Σπανακοτυρόπιτα σε ρολά που θα λατρέψουν οι καλεσμένοι σας

Συνταγές4 ημέρες ago

Τραγανές στριφτόπιτες με σπανάκι και τυρί – το φύλλο κρούστας τα σπάει!

Συνταγές4 ημέρες ago

Πάμε λοιπόν να δούμε καρυδόπιτα – ραβανί με ινδοκάρυδο που θα σου τρέχουν τα σάλια

Συνταγές4 ημέρες ago

Μπουκιά και συχγώριο – σουτζουκάκια φούρνου με πατάτες τηγανιτές.. Να τα δοκιμάσετε οπωσδήποτε..

Συνταγές4 ημέρες ago

Ελαφρύ φαγητό – δοκιμάστε μια ομελέτα φούρνου με πατάτες, φρέσκα μυρωδικά και φέτα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Το καλύτερο τυρόψωμο ever

Συνταγές5 ημέρες ago

Άπαιχτη σοκολατίνα με πλούσια μους

Συνταγές5 ημέρες ago

Εύκολο και γευστικότατο εκμέκ τσουρέκι με υπέροχη βελούδινη κρέμα και καβουρδισμένο αμύγδαλακι που πιστέψτε με του πάει πολύ!

Exit mobile version